Dört yaşındaki Kerem'in azmi: altı ayda Kur’an-ı Kerim okuyan küçük öğrencinin hikayesi

Elazığ Yazıkonak'taki Ashab-ı Suffa Kur’an Kursu'nda eğitim gören 4 yaşındaki Kerem Kayra, öğretmenlerin desteğiyle altı ayda Kur’an-ı Kerim okumayı öğrendi.

Yayın Tarihi: 14.08.2026 10:14
Güncelleme Tarihi: 14.08.2026 10:30

Dört yaşındaki Kerem'in azmi: altı ayda Kur’an-ı Kerim okuyan küçük öğrencinin hikayesi

Dört yaşında Kur’an okumaya başlayan Kerem

Elazığ'ın Yazıkonak beldesinde bulunan Ashab-ı Suffa Kur’an Kursunda eğitim gören 4 yaş 3 aylık Kerem Kayra Çeçen, yaklaşık altı aylık bir çalışmanın ardından Kur’an-ı Kerim okumaya başladı. Minik öğrencinin kısa süredeki gelişimi hem ailesinde hem de kurs yetkililerinde memnuniyet yarattı.

Eğitim süreci ve aile desteği:

Ailesi tarafından sosyal gelişimi ve arkadaş çevresi için kursa kaydedilen Kerem, düzenli dersler ve öğretmenlerin birebir ilgisiyle ilerledi. Annesi Fatma Çeçen, çalışıyor olması nedeniyle oğlunu kursa göndermesinin temel amacının sosyalleşme olduğunu belirtti ve oğlunun gösterdiği çabayı kendisi için büyük bir gurur kaynağı olarak tanımladı.

Öğretmenlerin rolü ve sonuç:

Kursa katkı veren eğiticiler, Kerem’in derslere ilgisinin yüksek olduğunu ve kısa sürede alfabeyi, harflerin telaffuzunu ve temel okuma kurallarını öğrendiğini aktardı. Aile, öğretmenlerin üzerindeki emekleri nedeniyle teşekkür ederken, bu başarı küçük yaşta düzenli eğitimin ve destekleyici ortamın etkisini gösterdi.

Kerem’in durumu, bölgedeki erken yaş eğitiminin sonuçlarına yönelik bir örnek teşkil ediyor; ailesinin ve öğreticilerinin ortak çabası sayesinde çocuk hem dini bilgilerle tanıştı hem de sosyal gelişim açısından adım attı.

ELAZIĞ'IN YAŞAYAN 4 YAŞINDAKİ KEREM KAYRA ÇEÇEN, GİTTİĞİ KUR'AN KURSUNDA GÖSTERDİĞİ BAŞARIYLA...

ELAZIĞ'IN YAŞAYAN 4 YAŞINDAKİ KEREM KAYRA ÇEÇEN, GİTTİĞİ KUR'AN KURSUNDA GÖSTERDİĞİ BAŞARIYLA DİKKAT ÇEKEREK 6 AYLIK SÜRECİN ARDINDAN KUR'AN-I KERİM OKUMAYA GEÇTİ

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.