Donald Trump, Massad Boulos'u Orta Doğu Danışmanı Olarak Aday Gösterdi
ABD'nin seçilmiş başkanı Donald Trump, dünürü ve Lübnan asıllı iş insanı Massad Boulos'u 'Orta Doğu' danışmanı olarak aday gösterdiğini duyurdu. Bu açıklama, Trump'ın kendisine ait sosyal medya platformu Truth Social üzerinden yapıldı.
Boulos'un Deneyimi ve Rolü
Trump, Boulos'un uluslararası platformda geniş bir deneyime sahip olduğunu belirtti ve onun Arap-Amerikan topluluğuyla 'yeni koalisyonlar kurulmasında etkili olduğunu' savundu. Boulos, Lübnan'da doğmuş olup Houston Üniversitesi mezunudur. Boulos'un, Amerikalı Müslüman nüfusun yoğun bulunduğu Michigan ve Pensilvanya'da Trump'ın kampanyasına yardımcı olduğu bilinmektedir.
Boulos'un Bağlantıları ve İlişkileri
Basında yer alan haberlere göre, Boulos'un Lübnan'daki Hizbullah'a yakın bazı partilerle 'bağlarının' bulunduğu iddia ediliyor. Boulos, haziran ayında Associated Press'e verdiği mülakatta, Lübnan'daki Marada Hareketi lideri Süleyman Franciyye ile 'arkadaş' olduğunu ifade etmişti.
Aile Bağlantıları
Ayrıca, Massad Boulos'un oğlu Michael Boulos, 2022'de Trump'ın kızı Tiffany Trump ile evlenmiştir. Donald Trump, 30 Kasım'da ise kızı Ivanka Trump ile evli olan Jared Kushner'in babası Charles Kushner'i, ABD'nin Paris Büyükelçiliği'ne aday göstermişti.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve aksiyon.com.tr editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.