Domaniç'te 03.30 yangını: kullanılmayan ahşap ev ve samanlık yandı, köylüler büyümesini engelledi

Domaniç Aksu köyünde 03.30'da çıkan yangında kullanılmayan ahşap ev ve samanlık yandı; köylüler ve itfaiye ekipleri yangını 3 saatte kontrol altına aldı.

Yayın Tarihi: 29.08.2026 10:38
Güncelleme Tarihi: 29.08.2026 10:41

Domaniç'te 03.30 yangını: kullanılmayan ahşap ev ve samanlık yandı, köylüler büyümesini engelledi

Kütahya'nın Domaniç ilçesinde gece yarısı çıkan yangın

Kütahya’nın Domaniç ilçesine bağlı Aksu köyünde gece saat 03.30 sıralarında başlayan yangın, köyde paniğe neden oldu. Henüz belirlenemeyen bir nedenle çıktığı bildirilen yangında, Fikret Uysal’a ait kullanılmayan ahşap ev kısa sürede alevlere teslim oldu ve alevler çevredeki yapılara doğru yayıldı.

yangının yayılması ve ilk müdahale:

Yangın, ilk andan itibaren hızla büyüyerek aynı kişinin samanlığına ve yakınındaki başka bir evin çatısına sıçradı. Gece yangını fark eden köy sakinleri, alevlerin daha fazla yayılmasını önlemek için ellerindeki kepçe, tanker ve su kovaları ile müdahalede bulundu. Köylülerin çabası, yangının civardaki ormanlık alana ve diğer yapılara sıçramasının önlenmesinde belirleyici oldu.

söndürme çalışmaları ve sonuçları:

İhbar üzerine bölgeye Domaniç Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri ile itfaiye ekipleri sevk edildi. Yangına müdahalede 4 arazöz, 4 su tankeri ve 3 itfaiye aracı görev aldı. Köylülerin desteğiyle yürütülen çalışmalar yaklaşık 3 saat sürdü ve ekipler yangını kontrol altına aldı.

Yangında Fikret Uysal’a ait kullanılmayan ahşap ev ile samanlık tamamen yanarak kullanılamaz hale geldi, aynı kişiye ait bir evin çatısında ise yangın nedeniyle hasar meydana geldi. Olayın ardından bölgede soğutma çalışmaları gerçekleştirildi.

Yangının çıkış sebebinin belirlenmesi için ekipler tarafından inceleme başlatıldı ve olayla ilgili adli tahkikatın sürdüğü bildirildi.

AKSU KÖYÜNDE GECE SAATLERİNDE ÇIKAN YANGINDA KULLANILMAYAN AHŞAP EV İLE SAMANLIK TAMAMEN YANARKEN...

AKSU KÖYÜNDE GECE SAATLERİNDE ÇIKAN YANGINDA KULLANILMAYAN AHŞAP EV İLE SAMANLIK TAMAMEN YANARKEN, BİR EVİN ÇATISINDA DA HASAR MEYDANA GELDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.