DOLAR
42,69 0%
EURO
50,18 -0,1%
ALTIN
5.916,42 -0,32%
BITCOIN
3.678.824,37 2,8%

Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde 'Sadakat' Sergisi Açıldı

Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde açılan 'Sadakat' sergisi, Filistin halkının mücadelesini İslam sanatının estetiğiyle yansıtıyor.

Yayın Tarihi: 07.05.2025 23:53
Güncelleme Tarihi: 07.05.2025 23:53

Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde 'Sadakat' Sergisi Açıldı

Dolmabahçe Sanat Galerisi, 'Sadakat' sergisine ev sahipliği yapmaya başladı. Bu sergi, Filistin halkının mücadelesini İslam sanatının zarif formlarıyla dünyaya hatırlatmayı amaçlıyor ve 17 Mayıs'a kadar ziyaret edilebilecek.

Serginin açılış etkinliği, bir film gösterimi ile başladı ve akademi, sivil toplum ve sanat dünyasından çok sayıda katılımcı toplandı. Küratör Meryem Veli, etkinlikte yaptığı konuşmada, sergide geleneksel sanatların 65 seçkin eserinin yer aldığını söyledi. Veli, “Bu sergi, bizleri sadakatin derin manalarına götürecek.” diyerek, sadakatin, şartlar ne olursa olsun erdemli olanın yanında durmak ve ona şahitlik etmek olduğunu vurguladı.

Veli, serginin yalnızca estetik açısından değil, vicdan, kalp ve sorumluluk duygusu yönünden de önem taşıdığını ifade etti ve serginin, ‘Biz ne yapabiliriz?’ sorusuyla başladığını belirtti. Filistin halkının yalnızca bir coğrafyayı savunmadığını, insanlığın direncini en saf haliyle sürdürdüğünü de ekledi. Bu bağlamda, serginin isminin 'Sadakat' olduğunu dile getirdi.

İbn Haldun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Atilla Arkan, yaptığı konuşmada, Filistin'deki işgalin 50 yıl boyunca sürdüğünü ve bu durumun modern dünyanın temel değerlerinin yok olduğu bir süreci beraberinde getirdiğini vurguladı.

Filistin Vakfı Genel Müdürü Hemed Abdülkerim ise, son dört ayda 1200'den fazla proje gerçekleştirdiklerini belirterek, bu etkinliklerle Filistin halkına destek olduklarını dile getirdi. Abdülkerim, konuşmasında, sergiye katılan sanatçıların eserleriyle destek verdiklerini ve elindeki anahtarın her Filistinlinin evini simgelediğini ifade etti.

Ayrıca, sergide eser bağışlayan sanatçılar arasında Ferhat Kurlu, İsmail Hakkı Gurbetçi, Mustafa Cemil Efe ve daha birçok sanatçı yer aldı. Serginin küratörlüğünü Meryem Veli üstlenirken, kreatif direktörlüğünü H. Gülnihal Aydın gerçekleştirdi. Katkılarıyla serginin anlamına değer katan başlıca kurumlar arasında Milli Saraylar Başkanlığı, İbn Haldun Üniversitesi ve Filistin Vakfı bulunmaktadır.

Filistin halkının mücadelesini İslam sanatının zarif formlarıyla dünyaya hatırlatmak amacıyla...

Filistin halkının mücadelesini İslam sanatının zarif formlarıyla dünyaya hatırlatmak amacıyla düzenlenen "Sadakat" sergisi, Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde izlenime sunuldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, programa katılarak konuşma yaptı.

Filistin halkının mücadelesini İslam sanatının zarif formlarıyla dünyaya hatırlatmak amacıyla...

Filistin halkının mücadelesini İslam sanatının zarif formlarıyla dünyaya hatırlatmak amacıyla düzenlenen "Sadakat" sergisi, Dolmabahçe Sanat Galerisi'nde izlenime sunuldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakan Yardımcısı Leman Yenigün, programa katılarak konuşma yaptı.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı