Doğumda ihmaller iddiası: anne ve bebeği hayatını kaybetti

Denizli'de sezaryende bebeğin ölümü ve fenalaşan anne Gamze Doğan'ın PAÜ'de hayatını kaybetmesi sonrası aile ihmaller nedeniyle şikayetçi oldu.

Yayın Tarihi: 25.08.2026 15:11
Güncelleme Tarihi: 25.08.2026 15:55

Doğumda ihmaller iddiası: anne ve bebeği hayatını kaybetti

Denizli'de doğumda ihmaller iddiası

Denizli'de ikinci çocuğuna hamile olan Gamze Doğan ve bebeğinin, özel bir hastanede gerçekleşen doğumun ardından hayatını kaybettiği iddiası, ailenin hastane ve doktorlar hakkında şikayette bulunmasıyla gündeme geldi. Olayda, sezaryen sonrası doktorlar arasında çelişkili bilgilendirme, bebeğin ölü doğması ve annenin sevk edildiği Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde (PAÜ) yaşamını yitirmesi öne çıktı.

Olayın kronolojisi:

Ailenin anlattığına göre Gamze Doğan tüm gebelik kontrollerini Pamukkale ilçesindeki özel bir hastanede yaptırdı. 23 Ağustos gecesi saat 04.00 sıralarında sancıları artınca eşi Mehmet Doğan ile birlikte hastaneye başvurdu. Yapılan ilk kontrollerde anne ve bebeğin durumunun iyi olduğu kaydedildi. Doğumun planlı olarak 28 Ağustos tarihinde yapılması planlanmışken, Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı S.G. bebeğin doğum kanalına girmesi halinde sezaryenin zorlaşabileceğini belirterek doğumun o sabaha çekilmesini önerdi. Aile, doktorun tavsiyesiyle kabul etti ve sezaryen için işlem başlatıldı.

Sezaryen, aileye göre normal süresinden uzun sürdü. Operasyonun yaklaşık 1,5 saat devam etmesinin ardından S.G., anneyle ilgili durumun iyi olduğunu ancak bebeğin solunum sorunu yaşadığını, çocuk doktorunun müdahale ettiğini bildirdi. Kısa süre sonra çocuk doktoru, bebeğin mor ve cansız şekilde doğduğunu açıkladı.

Anneye müdahale, sevk ve hastanedeki müdahaleler:

Doğum sonrası normal odaya alınan Gamze Doğan, yarı baygın halde şiddetli ağrı ve sancı hissetti. Ailenin iddiasına göre hemşireler başlangıçta yalnızca serum ve ilaç takviyesi uyguladı. Bir süre sonra anneye ait el ve ayaklarda morarma, yoğun doğum sonrası kanama ve solunum güçlüğü gözlendi. Nöbetçi doktor ve anestezi uzmanı kanamanın fazla olduğunu belirterek hastayı entübe edeceklerini bildirdi. Hastane yetkilileri imkanların yetersiz olduğunu ifade ederek anneyi PAÜ Hastanesine sevk etti.

Pamukkale Üniversitesi Hastanesinde anneye yoğun kan takviyesi ve diyaliz uygulandı; ancak tüm müdahalelere rağmen Gamze Doğan yaşamını yitirdi. Bebeğin otopsisi için de Adli Tıp süreci başlatıldı.

Aile, ameliyat sırasında ve sonrasında verilen bilgilerin çelişkili olduğunu, doktorların yeterli müdahaleyi zamanında yapmadığını öne sürüyor. Mehmet Doğan, doktor S.G.'nin doğum öncesi ultrasonla kontrol etmediğini, çocuğun kanala girip girmediğinin araştırılmadığını iddia etti. Ayrıca operasyonun beklenenden uzun sürmesi ve ilk çocuğundaki sezaryenle kıyaslandığında sürenin anormal olduğunu söyledi.

Ailenin tepkisi ve hukuki süreç:

Hem bebeğini hem eşini kaybeden Mehmet Doğan, ilk müdahalenin yapıldığı özel hastane, doktorlar ve ihmali bulunduğunu düşündüğü tüm personel hakkında emniyete giderek şikayetçi oldu. Doğan, doktorların kendileriyle yeterince ilgilenmediğini, aile bağırıp çağırmaya başlayana kadar etkin müdahale yapılmadığını ileri sürdü. Hastanedekilere Beyaz Kod verildiğini, polise haber verildiğini belirtti.

Gamze Doğan'ın kuzeni Arzu Ekizkurt da aile fertlerinin durumu fark edip hemşireleri uyardıklarını, parmak uçlarındaki morarmaya rağmen önce yeterli müdahalenin yapılmadığını ifade etti. Kuzen, anestezi uzmanının geldikten sonra entübe edildiğini ve üniversite hastanesindeki doktorların ailenin yaşadıklarını ciddiye alarak 'bu işin peşini bırakmayın' dediklerini aktardı.

Aile üyeleri, doktorların ve hastane yönetiminin görevini ihmal ettiğini savunuyor; Mehmet Doğan, 'Benim gözümde o doktor değil, bir katil' diyerek sorumluların yargı önünde hesap vermesini istiyor. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma süreçlerinin sürdüğü, aile tarafından hukuki takibin başlatıldığı bildirildi.

İddialar hakkında hastane veya doktorlardan resmi bir açıklama metinde yer almamaktadır. Süreç, savcılık ve ilgili sağlık kurullarının incelemeleriyle şekillenecektir.

DENİZLİ'DE 2. ÇOCUĞUNA HAMİLE OLAN GAMZE DOĞAN VE BEBEĞİ, DOĞUM İÇİN GİTTİKLERİ ÖZEL HASTANEDE...

DENİZLİ'DE 2. ÇOCUĞUNA HAMİLE OLAN GAMZE DOĞAN VE BEBEĞİ, DOĞUM İÇİN GİTTİKLERİ ÖZEL HASTANEDE İDDİAYA GÖRE İHMALLER ZİNCİRİ SONUCU HAYATINI KAYBETTİ

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.