Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Doğu Anadolu’da karın pençesinde! 183 köye ulaşım sağlanamıyor

Doğu Anadolu Bölgesi’nde gece boyunca devam eden kar yağışı ve tipi hayatı olumsuz etkiledi. Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır’da toplam 183 köy yolu ulaşıma kapandı. Yerel yönetimler, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Yayın Tarihi: 18.12.2023 12:48
Güncelleme Tarihi: 18.12.2023 12:48

Doğu Anadolu’da karın pençesinde! 183 köye ulaşım sağlanamıyor

Doğu Anadolu Bölgesi’nde kış mevsimi, kar yağışı ve tipi ile kendini gösteriyor. Bölgede yaşayan vatandaşlar, karın getirdiği zorluklarla mücadele ediyor. Erzurum, Kars, Ağrı, Ardahan ve Iğdır’da toplam 183 köy, karın esaretinde kaldı. Yolların kapalı olması nedeniyle bu köylere ulaşım sağlanamıyor. Yerel yönetimler, karla mücadele çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

ERZURUM’DA 36 MAHALLE YOLU KAPALI

Doğu Anadolu Bölgesi kara teslim oldu. Erzurum’da gece saatlerinde başlayan ve sabaha kadar devam eden kar yağışı ve tipi nedeniyle 36 mahalle yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı yer yer 1 metreyi aştı.

Büyükşehir Belediyesi ekipleri, kar küreme ve tuzlama çalışmalarıyla yolları açmaya çalışıyor. Ekipler, özellikle sağlık ve eğitim hizmetlerinin aksamaması için yoğun çaba harcıyor.

kar

AĞRI’DA 86, IĞDIR’DA 44 KÖY YOLU KAPALI

Ağrı’da da kar yağışı ve tipi nedeniyle 86 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı il merkezinde 30, yüksek kesimlerde ise 50 santimetreyi buldu. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Iğdır’da ise kar yağışı ve tipi nedeniyle 44 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı il merkezinde 10, yüksek kesimlerde ise 20 santimetreyi geçti. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarını açmak için seferber oldu.

kar

ARDAHAN’DA 13, KARS’TA 4 KÖY YOLU KAPALI

Ardahan’da kar yağışı ve tipi nedeniyle 13 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı il merkezinde 15, yüksek kesimlerde ise 25 santimetreyi aştı. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarını açmak için çalışmalarına devam ediyor.

Kars’ta ise kar yağışı ve tipi nedeniyle 4 köy yolu ulaşıma kapandı. Kar kalınlığı il merkezinde 20, yüksek kesimlerde ise 40 santimetreyi buldu. İl Özel İdaresi ekipleri, kapalı köy yollarını açmak için mücadele ediyor.

kar

KAR YAĞIŞI DEVAM EDECEK

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Doğu Anadolu Bölgesi’nde kar yağışının devam edeceğini duyurdu. Bölgede bugün ve yarın kar yağışının etkili olacağı, sıcaklıkların ise mevsim normallerinin altında seyredeceği bildirildi. Vatandaşların kar yağışı ve tipi nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları istendi.