Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Doğaseverlerin yeni rotası: Adam Kayalar

Antalya'daki Selge Antik Şehri'nde yer alan Adam Kayalar, fantastik görüntüsüyle gidenleri büyülüyor.

Yayın Tarihi: 04.01.2024 12:17
Güncelleme Tarihi: 04.01.2024 12:17

Doğaseverlerin yeni rotası: Adam Kayalar

Türkiye’nin dört bir yanında eşsiz doğası ve güzellikleriyle öne çıkan çok sayıda yer var. Özellikle Antalya’nın Selge Antik Şehri’nde yer alan 65 milyon yıllık konglomera kayalardan oluşan bölge, görenleri adeta büyülüyor. 

Antalya Selge Antik Şehri, büyük konglomera kayalarından oluşan bir bölge. Kayalıklar ise ayakta duran insanları andırıyor. Bu nedenle Adam Kayalar olarak isimlendirilmiş olan bölge, doğaseverlerin uğrak noktaları arasında yer alıyor. Doğal yürüyüş parkurları, doğa sporları ve daha birçok outdoor spor aşığı, havanın güzel olduğu her gün kayalıkları gezmeye çıkıyor! 

adam kayalar

Antalya Selge Antik Şehri nerede? 

Fantastik bir yer olarak adlandırılan Selge Antik Şehri'ndeki Adam Kayalar, Antalya’ya 110 km kadar uzakta olan eski adıyla Zerk yeni adıyla da Altınkaya köyünde bulunmaktadır. Manavgat sınırları içerisinde yer alan bu köye ulaşmak için Manavgat yönüne giderken Köprülü Kanyon Selge tabelasından içeri girilmelidir.

Konglomera kayaç nedir? 

Tamamıyla buharlaşma sonucunda oluşan kayaçlara evaporit kayaç denir. Evaporit kayaçlar bir tür kimyasal tortul kayaçtır. Tamamen buharlaşma yani, evaporasyon sonucunda oluşurlar. Kayatuzu, alçıtaşı (jibs), kiltaşı, silttaşı (miltaşı) kumtaşı, çakıltaşı (konglomera) evaporit kayaçlara örnektir.