Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi (DMM), sosyal medyada dolaşan "İsrail’in ürettiği Ulusal Taşıt Tanıma Sistemi (UTTS) çipinin araçlara takılacağı" iddialarını yalanladı. DMM, bu konuda yaptığı açıklamada, iddiaların asılsız olduğunu belirtti.
DMM'nin sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, UTTS için İsrail ve Kanada menşeli ekipmanların kullanılmasının söz konusu olmadığı vurgulandı. Açıklamada, Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü'nün sistem ekipmanlarının temini konusunda İstanbul Bilişim Vadisi'nde yer alan yerli bir firmayla anlaşmaya varıldığı ifade edildi.
Ayrıca, UTTS kapsamındaki yazılım, donanım, veri depolama ve saha çalışmaları hizmetlerinin %100 Türk sermayeli, yerli ve milli bir firma tarafından gerçekleştirildiği bildirildi. Açıklamada, UTTS’de kullanılan donanımla ilgili herhangi bir güvenlik sorununa rastlanmadığı ve yazılım geliştirmelerinin Türk mühendisler tarafından yapıldığı kaydedildi.
Son olarak, kamuoyunu manipüle etmeye yönelik bu tür asılsız iddialara itibar edilmemesi gerektiği vurgulandı.