Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Diyet yapmadan haftada 3 kilo vermenin 5 pratik yöntemi! Cayır cayır yağ yakacak

Kilo, insanlık tarihi kadar eski bir konudur ancak son yıllarda her zamankinden daha fazla ilgi görmüştür. Vücuttaki fazla yağ sağlıklı yaşamı ve sağlıklı görünümü etkiler. Formunuzun bozulduğunu, atletik kişiliğinizi kaybettiğinizi ve enerjinizin tükendiğini fark edersiniz. Ancak büyük sorun olan fazla kilolardan kurtulmanın elbette her zaman bir yolu vardır.

Yayın Tarihi: 24.12.2023 19:48
Güncelleme Tarihi: 24.12.2023 19:48

Diyet yapmadan haftada 3 kilo vermenin 5 pratik yöntemi! Cayır cayır yağ yakacak

Kilo vermenin etkili yolları

Kilo insanlığın karşılaştığı en yaygın ve en büyük sorundur. Kilo vermek isteyen herkesin mutlaka kendine göre bir yöntemi vardır. Bu yöntemler bazı zamanlarda hızlı, bazı zamanlarda ise yavaş yavaş kilo vermenize yardımcı olabilir ancak bilimsel olarak kanıtlanmış bu yöntemleri tercih ederek kilo vermenin daha kolay ve sağlıklı olabileceği bazı yollar da vardır. Yaşam tarzınızı değiştirerek daha uzun ve daha mutlu bir yaşamın tadını çıkarmaya başlayabilirsiniz. İşte kilo vermenin ve aynı zamanda sağlıklı kalmanın en etkili yolları..

"Karbonhidrat Alımını Azaltın"

Karbonhidratlar diğer besin maddelerinde olduğu gibi almamız gerekli olan bileşendir ancak karbonhidrat bazlı bir diyet bu besinlerin emilmesini zorlaştırır ve su tutulmasına neden olarak kuruluğa ve kilo alımına neden olur. Aynı zamanda vücuda alınan besinlerden ilk önce karbonhidratlar yakılır. Eğer karbonhidrat tüketmeye ve yakmaya devam ederseniz diğer besinler vücudunuzda uzun süre kalacak ve kilo vermenizi zorlaştıracaktır.

Diyet yapmadan haftada 3 kilo vermenin 5 pratik yöntemi

"Meyvelere Ve Sebzelere Ağırlık Verin"

Meyve ve sebzeler açısından zengin bir beslenme, vücudunuzdaki besin maddelerini dengeler ve organlarınızın vücudunuzun tüm işlevlerini yerine getirmesine aktif olarak destek olur. Aynı zamanda bol su içeren meyve ve sebzeleri tüketmek şişkinliğin azalmasına yardımcı olabilir. Ayrıca meyve ve sebzeler doğal ilaç olduğundan hastalıklardan korunmanıza yardımcı olabilirler. Bu, daha hızlı kilo verebileceğiniz ve formunuzu kaybetmeden sağlığınıza kavuşabileceğiniz anlamına gelir. Kilo vermek isteyen kişilere en çok tavsiyesi yapılan sebze ve meyveler genellikle yeşil olanlardır.

"Su İçmeyi Unutmayın"

Su alımına dikkat eden insanlar diğerlerine göre daha fazla enerji ve sağlık kazanırlar. Sağlığı destekleyen suyun fazlalığı veya eksikliği vücutta şişliklere neden olabilir. Bu ödem birikimi vücudun şişmesine ve dolayısıyla kilo alımına neden olur. Aynı zamanda yetersiz su alımı, organların fonksiyonlarını yerine getirebilmeleri için ihtiyaç duydukları suyu sağlayamayarak işleyişini etkiler. Bir yetişkinin günde içmesi gerekli olan su miktarı ortalama 2,5-3 litredir.

"Yemekleri Yavaş Çiğneyerek Yiyin"

'Ne kadar yersem yiyeyim doymuyorum' dediğiniz zamanlar mutlaka olmuştur. Bu noktada muhtemelen açsınızdır, bu yüzden yemeğinizi hızlıca çiğner ve bir sonraki ısırığı alırsınız. Bu nedenle daha fazla yemek yersiniz ve daha fazla kalori alırsınız. Bu durumun temel nedeni beynin açlığı daha geç algılamasıdır. Hızlı çiğnemek midenizi daha hızlı dolduracaktır ancak beyniniz bunu işlemede daha yavaş olacaktır. Tadını çıkarmak için yavaşça çiğneyin ve emilimi ve sindirimi hızlandırmak için ağzınızda ezin.

Diyet yapmadan haftada 3 kilo vermenin 5 pratik yöntemi

"Direnç Temelli Egzersizler Yapın"

Yeme-içme programını takip ederek daha hızlı kilo verebilirsiniz, ancak daha az yediğiniz için kaslarınız daha zayıf hissedecektir. Bunu önlemek için çeşitli egzersizler yapabilir, halter, plank gibi egzersizlerle kaslarınızı canlandırıp güçlendirebilirsiniz. Bu ayrıca daha fazla enerji harcamanız ve daha fazla kalori yakmanız anlamına da gelir.

"Kalori Hesaplayın"

Herhangi bir yiyeceği yemek kalori üretir ve bu kaloriler ihtiyaçlarınızı aştığında kiloya dönüşür. Bunu önlemek adına kalori günlüğü tutarak ve tüketmeniz gereken kalorileri dengeleyerek kilo verebilirsiniz. Her öğünü yazıp öğünlerinizin kalori değerini hesaplayarak kalori ihtiyacınıza ulaştığınızda durabilirsiniz. Bunun arkasındaki mantık, kişinin günlük yaşam tarzına ve egzersiz sıklığına bağlı olarak belli miktarda kalori yakmasıdır. Bir günde yaktığınızdan daha fazla kalori alırsanız, kilonuzu geri alırsınız, ancak daha az kalori alırsanız, yemediğiniz kalori kadar kilo verirsiniz.

"Besinleri Araştırarak Tüketin"

Esas olarak kırmızı biberde bulunan kapsaisin, metabolizmanızı hızlandırmaya ve kilo vermenize yardımcı olan bir bileşiktir. Metabolizmanızı hızlandıran bileşikler içeren bu ve benzeri besinleri beslenmenize eklemek aynı zamanda kilo vermenize de yardımcı olacaktır.

"Daha Kaliteli Uyku Alın"

Kişi yeterince uyuyamadığı takdirde kilo almaya başlar. Bildiğimiz kadarıyla uyku yoksunluğu çocukların yüzde 89'unda, yetişkinlerin ise yüzde 55'inde obezite ile ilişkili bir semptomdur. Dengeli uykuyla metabolizmanızı düzenlemek, daha verimli bir gün geçirme şansınızı artırır. Buna göre kilo verme hızı da değişecektir.