Diyarbakır Sur beyaza büründü; 10 bin yıllık merkez dronla görüntülendi
Kar yağışı tarihi yapıları ve ziyaretçi ilgisini artırdı
Perşembe günü akşam saatlerinden itibaren etkili olan kar yağışı, Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesini tamamen beyaza bürüdü. Etkisini sürdüren yağış, kentin farklı noktalarındaki tarihi yapıları dronla görüntülenmesine olanak sağladı.
Sur ilçesi, 10 bin yıldır kesintisiz olarak yönetim merkezi olması ve yerleşimin devam etmesi bakımından Filistin'in Eriha kentinden sonra dünyada ikinci sırada yer alıyor. Bu köklü geçmiş, ilçeyi hem tarih hem de kültür turizmi açısından öne çıkarıyor.
Dronla görüntülenen tarihi yapılar arasında Ulu Cami (İslam'ın 5. Harem-i Şerif'i olarak kabul edilen), İçkale Müze Kompleksi, Diyarbakır Surları, Hasan Paşa Hanı, Dört Ayaklı Minare, kiliseler ve çok sayıda müze bulunuyor.
Karla kaplı Sur, yağışa rağmen yerli ve yabancı ziyaretçilerin ilgisini çekmeye devam ediyor. İstanbul'dan eşi ve çocuğuyla gelen Mustafa Tekbaş, şehri beğendiklerini dile getirerek, "Diyarbakır beğenilmez mi? Gezmeye devam sıkıntı yok. Kıyafetlerimiz sağlam, aracımız kar lastikli hiçbir sorunumuz olmadı şimdiye kadar. Dün Şanlıurfa’daydık bugün Diyarbakır’a geldik. Diyarbakır’ı çok beğendik. Ortamı çok güzel, harika bir şehir" dedi.
DÜNYADA 10 BİN YILLIK TARİHİYLE EN ESKİ İKİNCİ YERLEŞİM YERİ OLARAK BİLİNEN DİYARBAKIR’IN MERKEZ SUR İLÇESİ BEYAZA BÜRÜNÜRKEN, TARİHİ YAPILAR DRONLA GÖRÜNTÜLENDİ.