DOLAR
42,85 -0,05%
EURO
50,69 0,04%
ALTIN
6.189,57 -0,14%
BITCOIN
3.740.218,75 0,74%

Diyarbakır Mardin Yolu'nda 14 kilometrelik refüj ve kaldırımlar ağaçlandırılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Mardin yolu boyunca 14 kilometrelik refüj ve kaldırımlarda 5 bin 500 ağaç ve 29 bin 500 çalı dikimiyle kent girişlerini yeşillendiriyor.

Yayın Tarihi: 24.12.2025 09:52
Güncelleme Tarihi: 24.12.2025 09:58

Diyarbakır Mardin Yolu'nda 14 kilometrelik refüj ve kaldırımlar ağaçlandırılıyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Mardin Yolu'nda ağaçlandırma çalışmalarına başladı

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, kent girişleri düzenleme çalışmaları kapsamında 14 kilometrelik refüj ve kaldırımlarda ağaçlandırma uygulamasına başladı. Proje kapsamında 5 bin 500 ağaç ile 29 bin 500 adet çalı toprakla buluşturulacak.

Projenin kapsamı ve hedefleri

Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen çalışma, Mardin yolu boyunca, Kantar Kavşağı olarak bilinen Şanlıurfa Bulvarı ile Büyükşehir Belediyesine ait Hayvan Borsası arasındaki refüj ve kaldırımları kapsıyor. Proje, kent girişlerinin daha yeşil ve modern görünmesini sağlamak amacıyla trafik güvenliği göz önünde bulundurularak planlandı.

Çalışma, Silvan, Elazığ, Şanlıurfa ve Mardin yollarının genel düzenleme projesinin parçası olarak sürdürülüyor. Ekipler, bitki dikimine başlamadan önce refüjlerde sulama hattı ve gerekli altyapı düzenlemelerini tamamladı.

Tür seçimi ve uygulama detayları

Uygulamada fazla su istemeyen türlere öncelik verildi. Ağaç grubunda mavi servi, iğde, dut, boylu zakkum, şimşir ve zeytin gibi türler tercih edilirken, çalı grubunda taflan, gül, cennet bambusu, ateş dikeni, alev çalısı ve avize çiçeği kullanılacak. Tür seçimi, yaya ve araç trafiğini riske atmamak üzere planlandı.

Projenin tamamlanmasıyla birlikte Mardin yolu girişlerinde görsel kalite ve peyzaj çeşitliliğinde artış, aynı zamanda bölgedeki yeşil alan kapasitesinde anlamlı bir iyileşme hedefleniyor.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KENT GİRİŞLERİ ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA MARDİN YOLUNDA YER ALAN 14...

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KENT GİRİŞLERİ ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA MARDİN YOLUNDA YER ALAN 14 KİLOMETRELİK REFÜJ VE KALDIRIMLARDA AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINA BAŞLADI. ÇALIŞMALAR KAPSAMINDA FARKLI TÜRLERDE 5 BİN 500 AĞAÇ İLE 29 BİN 500 ADET ÇALI TOPRAKLA BULUŞTURULACAK.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, KENT GİRİŞLERİ ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA MARDİN YOLUNDA YER ALAN 14...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.