Diyarbakır’ın Derman Babası Yılmaz Acu'dan eski Bakan Abdülkadir Aksu'ya vefa ziyareti

Diyarbakır'da insani yardımlarla tanınan Yılmaz Acu, İstanbul'da eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'yu ziyaret ederek vefa ve teşekkürünü iletti.

Yayın Tarihi: 14.04.2026 15:05
Güncelleme Tarihi: 14.04.2026 15:05

Diyarbakır’ın Derman Babası Yılmaz Acu'dan eski Bakan Abdülkadir Aksu'ya vefa ziyareti

Diyarbakır’ın "Derman Babası" Yılmaz Acu'dan Abdülkadir Aksu'ya vefa ziyareti

Diyarbakır merkezli insani yardım çalışmalarıyla tanınan Yılmaz Acu, lakabıyla anıldığı biçimde "Derman Baba", eski İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu'yu İstanbul'daki konutunda ziyaret etti. Ziyaret, Acu'nun Diyarbakır'daki ihtiyaç sahiplerine yönelik çalışmaları süresince Aksu'dan gördüğü desteğe teşekkür etme amacı taşıdı.

Ziyaretin içeriği ve açıklamalar

Ziyarete ilişkin konuşan Yılmaz Acu, Abdülkadir Aksu'nun kendisine ve Diyarbakır'daki yardım faaliyetlerine yıllardır önemli katkılarda bulunduğunu vurguladı. Acu, ziyaretin amacını ve hislerini şu sözlerle ifade etti:

"Kıymetli Bakanım Abdülkadir Aksu, yıllardır Diyarbakır’da yürüttüğüm hizmetlerde maddi manevi büyük desteklerde bulunmuştur. Çok saygı duyduğum, kıymetli bir devlet adamıdır. Her zaman desteğini gördüm. Bugün de İstanbul’a gelerek kendisini ziyaret edip hayır dualarını aldım."

Abdülkadir Aksu ise görüşmeden memnuniyet duyduğunu belirterek, Yılmaz Acu'nun yıllardır yürüttüğü hizmetleri önemsediğini ve çalışmalarında başarılar dilediğini ifade etti.

Ziyaretin önemi

Bu tür vefa ziyaretleri, yerel insani yardım girişimleri ile kamu görevlileri arasındaki ilişkilere işaret ediyor. Acu'nun Diyarbakır'daki yardım faaliyetlerine Aksu'nun verdiği desteğin sürmesi, bölgedeki sivil-siyasal dayanışmanın sürdüğüne dair somut bir örnek olarak değerlendirilebilir.

Öne çıkan nokta: Ziyaret, hem bireysel teşekkür hem de Diyarbakır'daki ihtiyaç sahiplerine yönelik desteklerin devamına işaret eden bir dayanışma göstergesi niteliğinde oldu.

DİYARBAKIR’DA YAPTIĞI İNSANİ YARDIMLARLA TANINAN DERMAN BABA LAKAPLI YILMAZ ACU, ESKİ İÇİŞLERİ...

DİYARBAKIR’DA YAPTIĞI İNSANİ YARDIMLARLA TANINAN DERMAN BABA LAKAPLI YILMAZ ACU, ESKİ İÇİŞLERİ BAKANI ABDÜLKADİR AKSU’YU İSTANBUL’DAKİ KONUTUNDA ZİYARET ETTİ.

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!