Diyarbakır-Ergani yolunda tehlikeli oyun: iki çocuk sunroofta

Diyarbakır-Ergani yolunda seyir halindeki bir araçtan kaydedilen görüntülerde iki çocuğun sunrooftan çıkarak tehlikeli biçimde yolculuk yaptığı görülüyor.

Yayın Tarihi: 19.08.2026 14:40
Güncelleme Tarihi: 19.08.2026 14:51

Diyarbakır-Ergani yolunda tehlikeli oyun: iki çocuk sunroofta

Diyarbakır-Ergani yolunda tehlikeli oyun: iki çocuk sunroofta

Diyarbakır’da dün kaydedilen görüntülerde, seyir halindeki bir otomobilin hızla sollama yapması sırasında aracın sunroof bölümünden çıkan iki çocuğun tehlikeli bir şekilde yolculuk ettiği görüldü. O anlar, yolda ilerleyen başka bir aracın araç içi kamerası tarafından kaydedildi.

riskler ve güvenlik:

Görüntülerde çocukların araç içinde emniyetli bir şekilde oturmadığı, dışarıda kalan vücut kısımlarının ve dengenin herhangi bir ani manevrada ciddi biçimde tehlikeye girebileceği açıkça görülüyor. Trafik içinde bu tür davranışlar, hem çocuklar hem de trafikteki diğer sürücüler için yaralanma ve ölüm riski taşır.

görüntünün kaydedilme koşulları:

Kayıtta, bir aracın hızla sollama yaptığı sırada başka bir aracın iç kamerasından görüntü alındığı belirtiliyor. Olayla ilgili kayıtların, yol güvenliği açısından örnek teşkil eden bir uyarı niteliğinde olduğu söylenebilir; görseller, tehlikenin boyutunu doğrudan ortaya koyuyor.

İki çocuğun sunrooftan çıkması ve aracın sollama halinde olması, olayın risk düzeyini artıran başlıca unsurlar olarak öne çıkıyor. Sürücülerin ve velilerin, çocukların araç içinde güvenliğini sağlama konusunda dikkatli olması gerektiği bilgisi bu görüntülerden çıkarılabilecek temel sonuçtur.

DİYARBAKIR'DA ÇOCUKLARIN SUNROOFTAN ÇIKIP YAPTIĞI TEHLİKELİ YOLCULUK, SEYİR HALİNDEKİ BAŞKA BİR...

DİYARBAKIR'DA ÇOCUKLARIN SUNROOFTAN ÇIKIP YAPTIĞI TEHLİKELİ YOLCULUK, SEYİR HALİNDEKİ BAŞKA BİR ARACIN KAMERASINCA KAYDEDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.