Diyarbakır DSi Spor U15 takımı Türkiye'nin en iyi dört takımı arasında
Malatya'da ikinci turu geçerek yarı finale yükseldi
Malatya'da düzenlenen U15 Türkiye Şampiyonası ikinci tur müsabakalarında rakiplerini geride bırakan Diyarbakır DSi Spor, Türkiye genelinde mücadele eden 157 takım arasından sıyrılarak turnuvanın en iyi dört takımı arasına girmeyi başardı.
Sarı-lacivertli ekip son maçında Gaziantep Büyükşehir Belediyespor'u 2-0 mağlup ederek yarı finale yükseldi. Bu sonuç, takımın hem turnuvada hem de Diyarbakır spor tarihindeki konumunu güçlendirdi.
Emek veren kadro ve destekçiler
Takımın teknik sorumluluğunu Hasan Kızıl, genel kaptanlığını Hayri Onat yürütüyor. Kulübün antrenör kadrosunda Şehmus Arsu, Ali Ulu, Fırat Baran Erce, Güney Pak, Çivan Çiçekçi ve Muhammed Nur Kurtar yer alıyor.
Kulüp Başkanı Mehmet Derviş Yıldız ile DSi 10. Bölge Müdürü Zafer Akın tarafından sağlanan destekler takımın hazırlık sürecinde etkili oldu. Ayrıca Yenişehir Kaymakamlığı tarafından yürütülen "Gençlik Bizim, İstikbal Bizim" Projesi kapsamında verilen katkıların da bu başarıda önemli rol oynadığı belirtildi; sporcular, destekleri için Yenişehir Kaymakamı Yunus Ataman'a teşekkür etti.
DSi Spor'un bu başarısı, kulüp ve kentte yoğun bir memnuniyet yarattı ve U15 kategorisinde Türkiye çapında kalıcı bir iz bırakma hedefini güçlendirdi.
MALATYA’DA DÜZENLENEN U15 TÜRKİYE ŞAMPİYONASI İKİNCİ TUR MÜSABAKALARINDA RAKİPLERİNİ GERİDE BIRAKAN DİYARBAKIR DSİ SPOR, 157 TAKIM ARASINDAN SIYRILARAK TÜRKİYE’NİN EN İYİ DÖRT TAKIMI ARASINA GİRMEYİ BAŞARDI.