Kırşehir'de kaçakçılık operasyonu
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) ile Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlükleri ve Merkez İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin istihbari çalışması sonucu, Diyarbakır'dan diğer illere sevk edilen bir tırın yolculuğu Kırşehir'de sonlandırıldı. Ekiplerin yaptığı şok yol kontrolünde, E.D. idaresindeki tır durduruldu ve araçta arama yapıldı.
Araçta ele geçirilenler:
Aramada toplamda çok sayıda farklı türde gümrük kaçağı eşya bulundu. Bunlar arasında 253 çift spor ayakkabı, 400 kilogram kaçak çay, 85 kilogram tütün, 1.290 adet kozmetik ürün, 15 kilogram nargile tütünü, 480 adet güneş gözlüğü ve 3.000 adet şarj adaptörü yer aldı. Ele geçirilen malzemelerin çeşitliliği, sevkiyatın organize bir taşıma olduğu izlenimini güçlendiriyor.
Operasyonun değeri ve süreç:
Gümrük kaçağı eşyaların piyasa değerinin yaklaşık 12 milyon 500 bin TL olduğu açıklandı. Olayla ilgili sürücü ve soruşturma kapsamındaki şüpheliler hakkında adli işlemler başlatıldı; KOM ve Narkotik ekiplerinin yürüttüğü çalışmaların devam ettiği belirtildi. Yetkililer, benzer sevkiyatların takibi ve kaçakçılıkla mücadeleye ilişkin denetimlerin süreceğini bildirdi.
KIRŞEHİR'DE JANDARMA DİYARBAKIR'DAN DİĞER İLLERE SEVK EDİLEN GÜMRÜK KAÇAĞI EŞYA SEVKİYATINI DURDURDU.