Diyarbakır’da turistler sıcak havadan korunmak için camilere sığındı
Diyarbakır’da hava sıcaklığı 40 dereceyi aştı, kent merkezini gezen yerli turistler serinlemek için tarihi camilere yöneldi. Namaz saatini bekleyen vatandaşların da bulunduğu camiler, ziyaretçilere dinlenme imkanı sağladı.
Ziyaretçilerin anlattıkları
İstanbul’dan gelen Eyüp Bağcı, Ulu Cami’ye uğradıklarını ve buranın serin olduğunu hissedince dinlenmeye karar verdiklerini söyledi: "Hava dışarıda çok sıcak, serinlemek için camiye geldik. Burada biraz dinlenip tekrar gezmeye devam edeceğiz. Geziyorduk öğle saatlerinde hava daha sıcak olmaya başladı biz de camiyi dolaşırken buranın serin olduğunu hissettik ve sıcaklıklar azalana kadar burada biraz dinlenmek istedik."
Mardin’den gelen Muhammet Karaaslan da havanın sıcak olmasından dolayı camiye sığındıklarını ve namaz saatini beklediklerini ifade etti: "Cami serin, güzel. Tarihi bir cami. Biz de onu görmek için geldik ve serin olduğunu görünce burada biraz mola vermek istedik."
Analiz
Tarihi camiler, gölgelik alanları, kalın taş duvarları ve yüksek tavanları sayesinde gün içinde nispeten daha serin bir ortam sunar; bu nedenle yoğun sıcaklık dönemlerinde hem ibadet edenler hem de ziyaretçiler tarafından tercih ediliyor. Ziyaretçilerin kısa dinlenme molaları, kentin turizm akışıyla birleşince camilerin gündelik kullanımını da etkiliyor.
DİYARBAKIR’A GEZMEYE GELEN YERLİ TURİSTLER HAVALARIN 40 DERECEYİ AŞMASIYLA BİRLİKTE CAMİLERE SIĞINDI.