Diyarbakır'da toplu taşıma araçlarına klima denetimleri sürüyor

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yaz aylarında toplu taşıma araçlarında klima kullanımını denetliyor; eksiklik tespit edilen 3 araç trafikten men edildi.

Yayın Tarihi: 09.07.2026 10:04
Güncelleme Tarihi: 09.07.2026 10:38

Diyarbakır'da toplu taşıma araçlarına klima denetimleri sürüyor

Denetimlerin kapsamı ve uygulama

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığına bağlı Zabıta Trafik Şube Müdürlüğü ekipleri kent merkezinin farklı noktalarında toplu taşıma araçlarına yönelik denetim gerçekleştirdi. Denetimlerde klima sistemlerinin çalıştırılıp çalıştırılmadığı, araç içi sıcaklığın yolcuların konforunu sağlayacak seviyede tutulup tutulmadığı ve sürücülerin toplu taşıma yönetmeliğine uygun hareket edip etmediği kontrol edildi. Vatandaşlardan gelen talep ve şikayetler değerlendirildi; sürücülere yaz aylarında klima kullanımının zorunlu olduğu hatırlatılarak yönetmelik hükümlerine uyulması konusunda bilgilendirme yapıldı.

Bulunan uygunsuzluklar ve uygulanan işlemler

Şehir içi minibüslere yönelik denetimlerde 3 araç hakkında idari işlem uygulandı. Kontrollerde araçların çalışma ruhsatlarını yenilemediği, ruhsata aykırı şekilde eksik koltukla hizmet verdiği, bazı koltukların kırık olduğu, döşemelerin kirli ve yıpranmış olması nedeniyle teknik özelliklerini kaybettiği, usule aykırı yazı ve poster kullandığı ve mevsim şartlarına rağmen klimalarını çalıştırmadığı tespit edildi. Belirlenen aykırılıklar nedeniyle gerekli idari işlemler uygulanırken, söz konusu araçlar eksiklikleri giderilinceye kadar geçici olarak trafikten men edildi.

Vatandaşlara yönlendirme

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların toplu taşıma hizmetlerinden daha güvenli, sağlıklı ve konforlu şekilde yararlanabilmesi amacıyla denetimlerin kent genelinde aralıksız devam edeceğini bildirdi. Toplu taşıma araçlarında klima kullanılmaması veya benzeri sorunlarla karşılaşan vatandaşların talep ve şikayetlerini ALO 153 Destek Hattı üzerinden iletebilecekleri hatırlatıldı.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YAZ SICAKLARININ ETKİSİNİ ARTIRMASIYLA BİRLİKTE TOPLU TAŞIMA...

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YAZ SICAKLARININ ETKİSİNİ ARTIRMASIYLA BİRLİKTE TOPLU TAŞIMA ARAÇLARINDA KLİMA KULLANIMINA YÖNELİK DENETİMLERİNİ SÜRDÜRÜYOR. YAPILAN KONTROLLERDE YÖNETMELİĞE AYKIRILIK TESPİT EDİLEN ARAÇLAR HAKKINDA İDARİ İŞLEM UYGULANIRKEN, ARAÇLAR EKSİKLİKLERİ GİDERİLİNCEYE KADAR GEÇİCİ OLARAK TRAFİKTEN MEN EDİLDİ.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, YAZ SICAKLARININ ETKİSİNİ ARTIRMASIYLA BİRLİKTE TOPLU TAŞIMA...

Yazar
EDİTÖR

Elif Çelik

Selam! Ben Elif Çelik, 22 yaşındayım ve Bursa'dan bağlanıyorum. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin en genciyim, yeni mezun oldum. Enerjim süper! Sosyal medya trendleri, sokak röportajları ve gençliğin nabzını tutan konular bende. Bu işe bayılıyorum!