Diyarbakır'da şaşkınlık uyandıran görüntü
Yenişehir ilçesindeki bir telefoncu dükkanında fotoğraflanan kahverengi kokarca böceği, sırtındaki desenlerin oluşturduğu biçim nedeniyle dikkat çekti. Fotoğrafı çeken dükkan sahibi, böceğin sırtında adeta iki göz ve bir ağız varmış gibi durduğunu belirtti.
görenlerin ilk tepkisi
Bazı kişiler görüntüyü ilk gördüğünde bunun bir yapay zeka ürünü olabileceğini düşündü, ancak fotoğrafın gerçek olduğunu görünce şaşkınlıkları arttı. Görüntü, özellikle sosyal medya kullanıcıları arasında paylaşılarak ilgi topladı.
doğal bir desenin yarattığı yanılsama
Uzaktan bakıldığında yüz benzeri izlenim veren desenler, doğada sıkça rastlanan görsel yanılsama örneklerinden biri olarak değerlendirildi. Telefon dükkanı sahibi tarafından çekilen fotoğraf, sıradan bir gözlemciye bile alışılmadık bir görünüm sundu.
Olayda herhangi bir zarar veya tehlike olduğuna dair bilgi paylaşılmadı; görüntü, yalnızca estetik ve ilginç bir doğa örneği olarak kayda geçti.
DİYARBAKIR’DA BİR TELEFONCU TARAFINDAN FOTOĞRAFLANAN KAHVERENGİ KOKARCA BÖCEĞİNİN SIRTINDAKİ DESENLER, ADETA İKİ GÖZ VE BİR AĞIZ ŞEKLİNDE GÖRÜNMESİYLE DİKKAT ÇEKTİ.