Diyarbakır'da seyir halindeki araca silahlı saldırı: 1 ağır yaralı

Diyarbakır Sur'da esnafın tartıştığı müşterinin aracına ateş açması sonucu sürücü ağır yaralandı; araç kaldırımı aşıp ağaca çarparak durdu, soruşturma başlatıldı.

Yayın Tarihi: 08.07.2026 17:19
Güncelleme Tarihi: 08.07.2026 17:21

Diyarbakır'da seyir halindeki araca silahlı saldırı: 1 ağır yaralı

olayın detayları

Olay, Diyarbakır merkez ilçelerinden Sur'da, eski Mardin yolu üzerinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, bir esnaf ile müşteri arasında çıkan tartışmanın ardından müşteri aracına binerek bölgeden uzaklaşmaya çalıştı.

İddiaya göre, tartıştığı kişiyi takip eden esnaf kendi aracıyla peşine düştü ve takip sürecinde araca yönelik ateş açtı. Açılan ateş sonucu sürücü ağır yaralandı, araç kontrolden çıkarak kaldırımı aşıp bir ağaca çarparak durdu.

soruşturma ve müdahale

Olayın bildirilmesi üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi. Yaralıya olay yerinde ilk müdahale yapıldıktan sonra ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı. Emniyet güçleri, saldırganın yakalanması için geniş çaplı çalışma başlattı.

olaya ilişkin değerlendirme

Bu tür olaylar, sözlü tartışmaların kısa sürede fiziksel çatışmaya ve hayati risk oluşturan sonuçlara dönüşebileceğini gösteriyor. Araç takibi sırasında sürücünün yaralanması, kontrol kaybına ve trafik güvenliğini tehdit eden kazalara yol açabiliyor; bu nedenle emniyet birimlerinin olay yerindeki ilk müdahalesi ve başlatılan soruşturma kritik önemde.

Not: Haberde yer alan özel isimler, mekan ve olayın temel unsurları kaynak metindeki şekilde korunmuştur.

DİYARBAKIR’DA ESNAF İLE MÜŞTERİ ARASINDA ÇIKAN TARTIŞMA SİLAHLI KAVGAYA DÖNÜŞTÜ. ARACINA BİNEREK...

DİYARBAKIR’DA ESNAF İLE MÜŞTERİ ARASINDA ÇIKAN TARTIŞMA SİLAHLI KAVGAYA DÖNÜŞTÜ. ARACINA BİNEREK UZAKLAŞAN ŞAHSIN ARKASINDAN GİDEN ESNAF ARACA KURŞUN YAĞDIRDI. SÜRÜCÜ AĞIR YARALANIRKEN, KONTROLDEN ÇIKAN ARAÇ, AĞACA ÇARPARAK DURABİLDİ.

DİYARBAKIR’DA ESNAF İLE MÜŞTERİ ARASINDA ÇIKAN TARTIŞMA SİLAHLI KAVGAYA DÖNÜŞTÜ. ARACINA BİNEREK...

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.