Diyarbakır'da Polis Haftası dolayısıyla mevlit okutuldu
Merkez Yenişehir ilçesindeki Selahaddin Eyyubi Cami ve Külliyesinde, Polis Haftası nedeniyle mevlit programı düzenlendi. Program, İl Müftüsü Celal Büyük'ün okuduklarıyla gerçekleştirildi.
Katılımcılar ve program akışı
Programa İl Valisi Murat Zorluoğlu, İl Emniyet Müdürü Nurettin Gökduman, kurum amirleri, emniyet mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kılınan Cuma namazının ardından mevlit okunmasıyla program devam etti.
Program sonunda emniyet güçleri, cami çıkışında vatandaşlara lokum ikramında bulundu. Etkinlik boyunca katılımcılar saf tutarak birlikte namaz kıldı ve dua etti.
Toplumsal boyut
Böyle etkinlikler, güvenlik birimleri ile toplum arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik sembolik buluşmalar olarak değerlendiriliyor. Cami ortamında gerçekleştirilen mevlit ve ortak ibadet, hem kurum temsilcileri hem de vatandaşlar için bir araya gelme ve dayanışma fırsatı sundu.
Program, resmi temsilcilerin yanı sıra geniş halk katılımıyla gerçekleştirildiği için Polis Haftası kapsamında yapılan anma ve değerlendirme çalışmalarının toplum tarafından da takip edildiğini gösterdi.
DİYARBAKIR’DA POLİS HAFTASI DOLAYISIYLA MEVLİT OKUTULDU. CAMİDE VATANDAŞLAR İLE EMNİYET GÜÇLERİ YAN YANA NAMAZ KILIP, DUA ETTİ.