Diyarbakır'da lokanta işletmecisi ekmek ve şekeri bırakarak 3 ayda 25 kilo verdi
Kısa özet
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde lokanta işletmeciliği yapan Emin Topçu, ekmek ve şeker tüketimini hayatından çıkartarak üç ay içinde 25 kilo verdi. Topçu, kilo verme sürecinde uyguladığı beslenme düzenini ve günlük öğünlerini paylaştı.
Süreç ve uygulanan beslenme programı
İlçede 20 yıldır yemek sektöründe hizmet veren Topçu, aşırı kilolarından şikayetçi olmaya başlayınca ekmek ve şeker tüketimini bırakma kararı aldı. Kendine özgü bir beslenme programı hazırlayan Topçu, sabahları iki adet haşlanmış yumurta, domates ve salatalık tükettiğini; öğle öğününde ise bir kase yoğurt ve salata tercih ettiğini belirtti. Ayrıca çayda da şekeri kullanmadığını ifade etti.
Sonuçlar ve tavsiye
Topçu, bu diyeti üç ay uyguladıktan sonra kilosunun 100'den 75 kiloya düştüğünü söyledi. Kilo vermek isteyenlere yönelik olarak, kendi tecrübesine dayanarak ekmek ve şekeri hayatından çıkarmalarını tavsiye ettiğini aktardı.
Haberin sınırlamaları
Haberde aktarılan bilgiler, Emin Topçunun kişisel deneyimine dayanmaktadır. Uygulanan beslenme programı ve elde edilen sonuçlar kişinin yaşam tarzı, sağlık durumu ve ihtiyaçlarına göre değişiklik gösterebilir.
EMİN TOPÇU'NUN KİLOLU HALİ