Operasyonun kapsamı
İçişleri Bakanlığı, Diyarbakır'da yasa dışı kenevir ekimine yönelik yürütülen operasyonlarda 387 bin 882 kök kenevir ve skunk bitkisinin ele geçirildiğini açıkladı. Bakanlık verilerine göre bu miktardan yaklaşık 9,1 ton toz esrar elde edilebilirdi.
Operasyonlar, Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı tarafından Sur, Yenişehir, Çermik, Kulp ve Eğil ilçelerinde gerçekleştirildi.
Nasıl yapıldı ve hangi araçlar kullanıldı:
Yetkililer, operasyonlarda 41 operasyonel tim ve 310 personel görev aldığını; ayrıca Jandarma İHA (JİHA) ve uzaktan algılama sistemleri desteğiyle sahadaki tespit ve müdahalelerin yapıldığını bildirdi. Bu koordineli yaklaşım, yasa dışı ekim alanlarının tespiti ve etkili müdahale açısından ön plana çıktı.
Şüpheliler ve adli süreç:
Operasyonlar kapsamında 10 şüpheli yakalandı; bu kişilerden 7'si tutuklandı, diğerlerinin işlemlerinin devam ettiği belirtildi. Bakanlık açıklamasında, sokak satıcılarına, uyuşturucu imalatçılarına ve yasa dışı ekim faaliyetlerine yönelik mücadelenin kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.
Bakanlık paylaşımında ayrıca, operasyonun sağlanmasında emeği geçen Jandarma Genel Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı, Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ve ilgili Cumhuriyet Başsavcılıkları tebrik edildi. Yetkililer, benzer faaliyetlerin tespiti ve önlenmesine yönelik çalışmaların devam edeceğini ifade etti.
Diyarbakır’da 9,1 ton toz esrar elde edilebilecek 387 bin 882 kök kenevir ve skunk ele geçirildi