Diyarbakır'da jandarma operasyonunda 198 kilogram uyuşturucu ele geçirildi
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü koordinesinde, il merkezi ve ilçelerinde uyuşturucu ticareti, nakli ve kullanımına yönelik geniş çaplı operasyon düzenlendi. Operasyonda çok sayıda olay tespit edilip şüpheliler hakkında yasal işlem başlatıldı.
Operasyon kapsamı ve gözlemler
Operasyonlarda toplam 21 olay ortaya çıkarılırken, 60 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı. Jandarma tarafından yürütülen çalışmanın saha genişliği, il merkezi ve ilçeleri kapsayacak şekilde planlandığı bildirildi.
Ele geçirilen maddeler
Yapılan arama ve incelemeler neticesinde ele geçirilen uyuşturucu maddeler ve miktarları şu şekilde kaydedildi: 61,6 kilo skunk, 133,9 kilo esrar, bin 772 adet uyuşturucu hap, 2,5 kilo metamfetamin, 4 gram kokain ve 5 gram bonzai. Bu miktarlar birlikte değerlendirildiğinde operasyon kapsamında toplam yaklaşık 198 kilogram uyuşturucu mahallinde ele geçirilmiş oldu.
Sonuç ve süreç
Operasyonla ilgili soruşturma ve adli işlemler yürütülüyor. Jandarma yetkilileri tarafından ele geçirilen maddelerin kayıtları ve şüpheliler hakkındaki işlemler doğrultusunda dava süreçlerinin takip edileceği belirtildi.
DİYARBAKIR’DA JANDARMA EKİPLERİNCE DÜZENLENEN OPERASYONDA 198 KİLO UYUŞTURUCU MADDE ELE GEÇİRİLDİ.