olay:
Merkez, Bağlar ilçesi Bağcılar Mahallesi'nde bulunan Rensa Evleri Sitesi'nde çatı tamiri yapılırken yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler tüm çatıyı sararken, çevredeki vatandaşlar ve site sakinleri durumu fark ederek yetkililere bilgi verdi.
müdahale ve tahliye:
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekiplerin hızlı müdahalesiyle yangın söndürme çalışmaları başlatıldı. Tedbir amacıyla apartmandaki sakinler binadan tahliye edilirken, yetkililer yangının çevreye sıçramaması için önlem aldı.
inceleme sürüyor:
Yangın sonucu can kaybı veya yaralanma olmadığı belirtildi; yetkililerde olayla ilgili olarak geniş çaplı bir inceleme başlatıldı. Yangının çıkış sebebine ilişkin çalışmaların sürdüğü, kesin sonucun inceleme tamamlandıktan sonra açıklanacağı öğrenildi.
DİYARBAKIR’DA BİR SİTENİN ÇATI TAMİRİ SIRASINDA ÇIKAN YANGINDA ALEVLER KISA SÜREDE TÜM ÇATIYI SARDI. TEDBİR AMACIYLA APARTMAN BOŞALTILIRKEN OLAYDA ÖLEN YA DA YARALANAN OLMADI.