Diyarbakır'da boşanma tartışması kucağındaki çocukla vurulan kadının ölümüne yol açtı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde boşanma aşamasındaki eşi tarafından silahlı saldırıya uğrayan Sultan Akdemir (32), kucağındaki çocuğuyla öldü.

Yayın Tarihi: 26.08.2026 23:23
Güncelleme Tarihi: 26.08.2026 23:26

Diyarbakır'da boşanma tartışması kucağındaki çocukla vurulan kadının ölümüne yol açtı

Olayın yaşandığı yer ve ilk müdahale:

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesindeki Sümerpark Ortak Yaşam Alanı içinde meydana gelen olayda, boşanma aşamasında olduğu öğrenilen Sultan Akdemir (32) ile eşi E.A. (30) arasında tartışma çıktı. Tartışmanın ardından E.A., belinden çıkardığı silahla ateş etmeye başladı.

Saldırı sırasında Akdemir'in kucağında çocuğu bulunuyordu. İhbar üzerine olay yerine polis ve sağlık ekipleri sevk edildi; ağır yaralanan Akdemir, Dicle Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırıldı ancak tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

Güvenlik kamerası görüntüleri ve çocuğun durumu:

Olay anı çevredeki güvenlik kameraları tarafından kaydedildi. Görüntülerde saldırının ve sonrasındaki gelişmelerin an be an yansıdığı belirtildi. Saldırı sonrasında E.A.'nın çocuğu alarak olay yerinden uzaklaştığı, çocuğun sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

Soruşturma ve gözaltı:

Polis ekipleri kısa süre içinde olay yerinde inceleme yaptı ve şüpheli E.A. yakalanarak gözaltına alındı. Olayla ilgili soruşturma, kolluk kuvvetleri tarafından sürdürülüyor. Yetkililer, olayın detayları ve yapılacak adli işlemler hakkında açıklamaların devam edeceğini bildirdi.

DİYARBAKIR'IN MERKEZ YENİŞEHİR İLÇESİNDE HAYATINI KAYBEDEN KADININ KUCAĞINDA ÇOCUĞU VARKEN EŞİ...

DİYARBAKIR'IN MERKEZ YENİŞEHİR İLÇESİNDE HAYATINI KAYBEDEN KADININ KUCAĞINDA ÇOCUĞU VARKEN EŞİ TARAFINDAN SİLAHLI SALDIRIYA UĞRAMA ANLARI GÜVENLİK KAMERASINCA KAYDEDİLDİ.

Yazar
EDİTÖR

Ayşe Yıldız

Ben Ayşe Yıldız, 29 yaşındayım. aksiyon.com.tr'nin başkent muhabiriyim. Tahmin edeceğiniz gibi Ankara'da yaşıyorum. Bürokrasi ve diplomasi trafiğini takip ediyorum. Bağlantılarım güçlüdür, resmi dili iyi bilirim ve kulis bilgilerini ilk ben alırım.