Diyarbakır Çınar'da Peçeli Baykuş Soğuktan Kaçıp Ahıra Sığındı

Diyarbakır Çınar Höyükdibi köyünde soğuktan bitkin düşen peçeli baykuş, bir çiftçinin sağladığı sıcak ortam, yem ve suyla hayata tutundu.

Yayın Tarihi: 18.01.2026 14:44
Güncelleme Tarihi: 18.01.2026 14:44

Diyarbakır Çınar'da Peçeli Baykuş Soğuktan Kaçıp Ahıra Sığındı

Diyarbakır Çınar'da peçeli baykuş ahıra sığındı

Diyarbakır'ın Çınar ilçesi Höyükdibi köyü'nde soğuklardan korunmak isteyen bir peçeli baykuş, büyükbaş hayvan ahırına sığındı.

Olayın detayları

Köyde hayvancılıkla uğraşan bir çiftçi, hayvanları kontrol etmek amacıyla ahıra girdiğinde, soğuktan bitkin ve hareketsiz halde duran baykuşu fark etti. Kuşun hareketsiz ve güçsüz görünmesi üzerine çiftçi durumu yakından gözlemledi.

Çiftçinin müdahalesi

Çiftçi, baykuş için hemen sıcak bir ortam hazırlayıp kuşu ahırda bıraktı. Kuşa yem ve su vererek bakımını üstlendi ve böylece kuşun hayata tutunması sağlandı. Olay, yerel halkın canlılara yönelik duyarlılığını gösteren bir örnek olarak kayda geçti.

DİYARBAKIR’IN ÇINAR İLÇESİNDE SOĞUKLARDAN KORUNMAK İSTEYEN PEÇELİ BAYKUŞ, BÜYÜKBAŞ HAYVAN AHIRINA...

DİYARBAKIR’IN ÇINAR İLÇESİNDE SOĞUKLARDAN KORUNMAK İSTEYEN PEÇELİ BAYKUŞ, BÜYÜKBAŞ HAYVAN AHIRINA SIĞINDI.

Yazar
EDİTÖR

Ali Yıldırım

Ben Ali Yıldırım, 31 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin gece editörüyüm. Siz uyurken ben gelen haber akışını yönetir, manşetleri belirlerim. Stres altında çalışmaya alışkınım ama ekibi ayakta tutan espriler de benden çıkar.