Diyarbakır Çınar'da 9 gündür kayıp: Şizofreni hastası Nimet Kılıç için arama sürüyor
Çınar ilçesi Kubacık Mahallesi'nde yaşayan 45 yaşındaki, iki çocuk annesi Nimet Kılıç, 21 Ocak sabahı evinden ayrıldıktan sonra bir daha haber alınamadı. Olay üzerine bölge ekipleri kayıp kadını bulmak için geniş çaplı bir arama başlattı.
Yürütülen arama çalışması
Arama çalışmalarına AFAD, jandarma komando, Jandarma Sualtı Arama ve Kurtarma (SAK), Jandarma Arama ve Kurtarma (JAK), Dicle Üniversitesi Arama Kurtarma (DÜAK) ve bazı kurumlardan toplam 326 personel katılıyor. Ekipler, mahalle kırsalı ve sulak alanlarda helikopter, iz takip ve kadavra köpekleri ile 16 dron kullanarak arama yürütüyor.
Çalışmalar, bölgedeki arazinin karla kaplı olması ve devam eden yağış nedeniyle güçlükle sürdürülüyor. Dokuz günlük aramada ekipler yaya olarak 100 kilometreden fazla alan tararken, helikopter desteğiyle de 150 kilometreden fazla alana bakıldı.
Aileden açıklamalar
Şeyhmus Kılıç, eşinin kayboluşunun üzerinden 9 gün geçtiğini belirterek, "Jandarma, AFAD ve bütün ekipler her yerde arama ve tarama yapıyor. Herhangi bir iz olmadığını belirtmek istiyorum. Nereye gittiğini bilmiyoruz. Şizofren hastasıydı, psikiyatri ilaçları kullanıyordu. Yola çıktı, bir araba alıp başka bir yere mi götürdü bizde bilmiyoruz. Çocukların da bizim de psikolojisi bozuldu" dedi.
Oğulları Faruk Kılıç ise, "Kaybolmadığı gece gördüm. Hiçbir iz yok, her yerde ekipler çalışıyor. Babam 07.30 kalkmış, görmemiş. Her yeri aradık, ondan sonra jandarmaya haber verdik" ifadelerini kullandı.
Olayın başlangıcı
Yetkililerden edinilen bilgiye göre Nimet Kılıç, 21 Ocak tarihinde saat 05.12'de evden ayrıldı. Eşinin yatağında olmadığını fark eden Şeyhmus Kılıç, durumu önce komşularına, ardından 112 Acil Çağrı Merkezi'ne bildirdi. Bölgeye sevk edilen ekipler tarafından kayıp kadının bulunması için arama çalışmaları başlatıldı.
Arama çalışmaları halen devam ediyor.
Diyarbakır'da kayıp kadının eşi Şeyhmus Kılıç: "Hepimizin psikolojisi bozuldu"