Diyarbakır Bulvarı araç trafiğine kapatılacak
Çalışmanın kapsamı
Mardin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MARSU) tarafından yürütülen Mardin İçme Suyu Projesi kapsamında yürütülen yatay geçiş ana hat döşeme çalışmaları nedeniyle Diyarbakır Bulvarı'nın bir bölümünde trafik düzenlemesi yapılacak. Proje, Artuklu ilçesindeki içme suyu altyapısını güçlendirmeyi hedefliyor.
Kapatma tarihi ve etkilenen bölüm
Yetkililerden yapılan açıklamaya göre, Diyarbakır Bulvarı'nın 112 Acil Çağrı Merkezi ile Vefa Evleri Kavşağı arasındaki etabı, 3 Aralık 2025 Çarşamba günü saat 21.00’den itibaren geçici süreyle araç trafiğine kapatılacak.
Alternatif güzergahlar ve uyarılar
MARSU, vatandaşların mağdur olmaması amacıyla yönlendirme yapıldığını belirtti: Mardin’den Diyarbakır yönüne giden sürücüler 112 Acil Çağrı Merkezi yanındaki yolu, Diyarbakır’dan Mardin’e gelenler ise Vefa Evleri Kavşağını alternatif olarak kullanabilecek. Sürücülere trafik işaret ve levhalarına dikkat etmeleri konusunda uyarı yapıldı.
Diğer çalışmalar
Açıklamada ayrıca, Vali Ozan Caddesi’nde yatay geçişten ana boru döşeme çalışmalarının sürdüğü ve bölgede trafik akışının kontrollü şekilde sağlandığı hatırlatıldı.
ARTUKLU İLÇESİNDEKİ İÇME SUYU ALTYAPISINI GÜÇLENDİRMEYİ HEDEFLEYEN PROJE, YATAY GEÇİŞ ANA DÖŞEME AŞAMASIYLA SÜRÜYOR