Diyarbakır Anneleri Bayramda Nöbette
Diyarbakır'da, dağa kaçırılan çocukları için eski HDP il binası önünde oturma eylemi yapan anneler, Ramazan Bayramı'nda da evlatlarının yolunu gözlüyor. Aileler, 3 Eylül 2019 tarihinde başlattıkları eylemi 2037'nci güne taşıyarak, evlatlarına kavuşma umudunu sürdürüyor.
Anne Sariye Tokay'ın Mesajı
Evlatlarını terörün pençesinden kurtarmak isteyen ailelerden biri olan Sariye Tokay, 14 yıl önce oğlu HDP'liler tarafından dağa kaçırıldığını ifade etti. Bayramda çadırda eylemini sürdürdüğünü belirten Tokay, "Evladım şimdi gelseydi çifte bayram yapardık. Buradaki anne ve babalar olarak inşallah evlatlarımıza kavuşacağız. Bizler de bayramı kutlayacağız. Evlatsız bir bayram çok zor. Sevdiği yemekleri yapmıyorum. Bütün bayramlarımız ağlamakla geçiyor. Evladımı almadan buradan kalkmayacağım. Evlatlarımızı kazanana kadar mücadele vereceğiz" şeklinde konuştu.
Baba Nurettin Ödümlü'nün Umudu
Diğer bir ebeveyn olan Nurettin Ödümlü ise oğlu Yusuf'a kavuşma ümidiyle nöbetine devam ediyor. Ödümlü, evladına güvenlik güçlerine teslim olması çağrısında bulunurken, "Bayramı çadırda geçiriyoruz. Evladım gelse her gün bayram yapacağız. Evladımın yolunu gözlüyorum" dedi.
Dağa kaçırılan çocukları için eski HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, Ramazan Bayramı'nda da evlatlarının yolunu gözlüyor.
Dağa kaçırılan çocukları için eski HDP il binası önünde oturma eylemi yapan Diyarbakır anneleri, Ramazan Bayramı'nda da evlatlarının yolunu gözlüyor.