Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Iğdır'da düzenlenen iftar programında yaptığı konuşmada, dünya genelinde yaşanan zulümlere dikkat çekerek, "İşgalciler, zalimler dünyanın her yerinde. Başta Filistin olmak üzere, Hindistan’da ve Myanmar’da Müslümanlara zulmedenler var. Doğuda, batıda var. Bu nedenle, önce kendi milletimizin etrafında, terör örgütlerine karşı bir ve beraber olmamız lazım" dedi.
Erbaş, Iğdır Valiliği'nin düzenlediği iftar programına katılmak üzere geldiği kentte, Azerbaycan Dini Kurumlardan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Ramin Memmedov ile birlikte Iğdır Valisi Ercan Turan'ı da ziyaret etti.
Özel bir düğün salonunda gerçekleştirilen iftar programında Erbaş, merhum Cumhurbaşkanı Haydar Aliyev'in "İki devlet, tek millet" ifadesini hatırlatarak, bu birlikteliğin önemine vurgu yaptı.
Erbaş, bu sene Ramazan ayının temasını "Ramazan ve iyilik" olarak belirlediklerini ifade ederek, "Yüreklerimizi ısıtan bir kelimedir iyilik. Bizim milletimize karşı kötülükte yardımlaşan düşmanlarımız var. O zaman biz o düşmanlarımıza karşı tek yürek olmak zorundayız" şeklinde konuştu.
2025 yılının "Aile Yılı" ilan edildiğini hatırlatan Erbaş, aile birliğinin önemini vurgulayarak, Diyanet İşleri olarak ailelere destek olmak için 502 noktada Aile İrşat ve Aile Dini Rehberlik Merkezleri açtıklarını söyledi. Bu merkezlerde, ilahiyat fakültesi mezunu vaizler ve hoca hanımlar, ailelere yönelik hizmet verecek.
Erbaş, "İyilik Haftası" olarak ilan ettikleri 13-20 Mart tarihleri hakkında da bilgi vererek, birlik, beraberlik ve hoşgörü mesajı verdi. Ayrıca, Iğdır şehrinin bu birlikteliği en güzel şekilde temsil ettiğine dikkat çekti.
Azerbaycan Dini Kurumlardan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Ramin Memmedov ise ramazan ayının paylaşma ve yardımlaşma ayı olduğunu belirterek, "Azerbaycan ve Türkiye her zaman sevinçleri ve kederleri paylaşan iki kardeş ülkedir. Bu iki ulusun birliği, dünya için örnek teşkil edecektir" ifadelerini kullandı.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş (sağ 2), programları kapsamında geldiği Iğdır'da Valiliği ziyaret etti. Ziyarette, Vali Ercan Turan (sol 2) ve Azerbaycan Dini Kurumlardan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Ramin Memmedov (ortada) da hazır bulundu.
Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş (sağ 2), programları kapsamında geldiği Iğdır'da Valiliği ziyaret etti. Ziyarette, Vali Ercan Turan (sol 2) ve Azerbaycan Dini Kurumlardan Sorumlu Devlet Komitesi Başkanı Ramin Memmedov (ortada) da hazır bulundu.