Bist 100
10.173,42 1%
DOLAR
32,3 0,07%
EURO
34,99 -0,11%
ALTIN
2.432,8 -0,05%

Disney Plus'ta artık şifre paylaşılamayacak

Disney Plus'ın bir süredir şifre paylaşımını önlemek için önlemler aldığı biliniyor. Fakat, gelen son bilgilere göre, popüler yayın platformu, haziran ayından itibaren şifre paylaşımını tamamen ortadan kaldıracak.

Yayın Tarihi: 06.04.2024 14:48
Güncelleme Tarihi: 06.04.2024 14:48

Disney Plus'ta artık şifre paylaşılamayacak

Disney Plus'ta şifre paylaşımının önüne geçebilmek için halihazırda kurallar mevcut ancak yeni önlemler, aboneliğin paylaşılması için bir ücret ödenmesini gerektirecek. Disney CEO'su Bob Iger, yaptığı açıklamada şirketin Haziran ayında şifre paylaşımını durdurmak için ilk somut adımları atacağını açıkladı.

" Disney Plus'ta şifre paylaşımı yakında geçmişte kalacak"

Disney Plus'ın CEO'su Bob Iger, yaptığı açıklamasında bu yaz şirketin dünya çapında şifre paylaşımını kısıtlayacağını söyledi.

Hatırlayacağınız gibi bu önlem ilk olarak Kanada'da geçtiğimiz sonbaharda uygulanmaya başlamıştı. Kanada'daki kullanıcılar da aynı Disney+ hesabını aynı evdeki farklı cihazlarda kullanabildiler ancak farklı konumlardan hesaplarına giriş yapamadılar ve yeni bir abonelik satın almaya yönlendirildiler.

Disney Plus'ta artık şifre paylaşılamayacak

Disney Plus, şifre paylaşım uygulamasını Haziran'da bazı ülkelerde kullanıma sunacak. Ancak eylül ayından itibaren tüm aboneler ve bölgeler yeni uygulamaya geçecek. Yeni şifre paylaşım uygulaması Netflix ile birlikte diğerlerinin yaptıklarına çok benzerlik taşıyor. Aynı çatı altındaysanız kullanım konusunda herhangi bir kısıtlama yoktur. Ancak farklı konumlardaki kişiler hesabınıza erişemez. Aynı hesabı kullanmaya devam etmeniz durumunda ek ücretler uygulanacaktır. Disney, ek ücretin ne kadar olacağını henüz duyurmadı.

Türkiye'de Disney Plus abonelik ücreti uzun süre sabit kaldı: Aylık 64,99 TL veya yıllık 649,90 TL. Fakat, 2024 yılının başlarında abonelik fiyatları %100'den fazla arttı. Bu artışın ardından güncel Disney Plus abone miktarı şöyle:

Disney Plus aylık aboneliği: 134,99 TL

Disney Plus yıllık aboneliği: 1.349,99 TL