Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, ABD Dışişleri Bakanı Marco Rubio ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Görüşmede, Suriye’nin güneyindeki durum ele alındı.
Bakan Fidan, Suriye’deki çatışmaların bir an önce sona erdirilmesi ve sükunetin sağlanması gerektiğine vurgu yaptı. Bu bağlamda taraflar arasında varılmış olan anlayışın uygulanmasının önemini dile getirdi.
İsrail’in Suriye topraklarına yönelik müdahalelerinin durumu daha da karmaşık hale getirdiğini belirten Fidan, Suriye’nin toprak bütünlüğü, birliği ve egemenliğine yönelik saldırıların bölgesel barış çabalarına zarar verdiğini aktardı.
Ayrıca, Türkiye'nin terör örgütlerinin Suriye'nin güneyindeki durumdan faydalanmasına asla müsaade etmeyeceğini vurguladı. Türkiye'nin, ABD’nin Suriye’deki yapıcı rolünü desteklediğini belirten Fidan, çatışmaların kalıcı biçimde sona ermesi için ABD ve diğer ülkelerle işbirliğine hazır olduklarının altını çizdi.
Görüşmede, son olarak Gazze bölgesindeki durum ve Ateşkes müzakereleri de ele alındı. Fidan, Türkiye'nin kalıcı bir ateşkesin en kısa sürede gerçekleşmesini istediğini ve bölgeye insani yardım ulaştırılması gerektiğini ifade etti.