Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Dışişleri Bakanı Fidan TBMM'de konuştu: "Tereddüt etmeyeceğiz!"

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, PKK’nın terör eylemlerine karşı tutumun değişmemesi durumunda “daha ileri tedbirler almakta” tereddüt edilmeyeceğinin altını çizdi.

Yayın Tarihi: 16.01.2024 16:43
Güncelleme Tarihi: 16.01.2024 16:43

Dışişleri Bakanı Fidan TBMM'de konuştu: "Tereddüt etmeyeceğiz!"

Bugün TBMM’de terörle mücadele oturumu yapılırken siyasi isimler çeşitli konuşmalar yaptı. Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, katıldığı oturumda çeşitli bilgilendirmelerde bulundu. PKK’nın artık Irak ve Suriye’nin milli güvenlik sorunu olduğunu söyleyen Bakan Fidan, müttefiklerimizin terörle mücadelemize destek vermesi gerektiğini vurguladı. 

“PKK saldırılarını sınır ötesine taşıdı”

Terör örgütü PKK hakkındaki konuşmalarına devam eden Fidan, örgütün silahlı varlığını Türkiye’de kaybettiğini belirtti. PKK’nin saldırılarını sınır ötesine taşımak zorunda kaldığını aktaran Fidan, örgütün Irak ve Suriye’deki siyasi boşluktan faydalandığını aktardı. Dışişleri Bakanlığı olarak diğer kurumlarla işbirliği halinde olduklarını belirten Fidan, terörle mücadelede depolaması ayağını yürüttüklerini kaydetti. Örgütü ayakta tutan her bir etmeni teker teker yok ettiklerini belirten Fidan, KYP hakkında şu yorumu yaptı:

"Süleymaniye'ye yönelik yaptırımlarımıza rağmen KYB, PKK'ya müzahir tutumunu değiştirmezse daha ileri tedbirler almakta tereddüt etmeyeceğiz”

Irak makamlarıyla görüşmeler devam ediyor! 

Irak makamlarıyla istişare edip, Irak’ın PKK yönetimine evrilmekte olan anlayışını titizlikle takip ettiklerini kaydeden Fidan, örgütün etkisiz kılınması gerektiğini belirtti. Örgütün geçişlerinin her iki sahada da engellenmesi gerektiğini aktaran Dışişleri Bakanı, Suriye’de kurulan rejim karşıtı koalisyon’un PKK ve DEAŞ işbirliği olduğunu vurguladı. Bu ilişkiyi de PKK’nın doğduğu yer olan Suriye’de yok edilmesi için mücadele edeceklerini söyleyerek sözlerini bitirdi.