DOLAR
42,8 -0,19%
EURO
50,16 0,07%
ALTIN
5.950,43 0,13%
BITCOIN
3.764.088,93 -3,68%

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Barış Gücü Açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya-Ukrayna Savaşı için barış gücü oluşturma olasılığına katkı sunabileceklerini belirtti.

Yayın Tarihi: 20.03.2025 17:11
Güncelleme Tarihi: 20.03.2025 17:11

Dışişleri Bakanı Fidan'dan Barış Gücü Açıklaması

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Rusya-Ukrayna Savaşı ile ilgili olarak önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Fidan, "Teorik olarak söylüyorum, taraflar ileriki bir aşamada barış gücü oluşturmada mutabık kalırlarsa katkı sunabiliriz" ifadelerini kullandı.

Bakan Fidan'ın bu açıklaması, uluslararası diplomasi ve olası barış çabaları hakkındaki tartışmaları yeniden gündeme getirdi. Türkiye'nin, savaşın sona erdirilmesi yönündeki çabalarının önemine dikkat çeken Fidan, Türkiye'nin bu konudaki rolünün devam edeceğini belirtti.

Rusya ve Ukrayna arasında devam eden çatışmalar, uluslararası ilişkilerde önemli bir gündem maddesi olmaya devam ediyor. Türkiye, hem Rusya hem de Ukrayna ile olan ilişkileri aracılığıyla barış tesisine katkı sağlamayı hedefliyor. Bu bağlamda, barış gücü oluşturma konusundaki potansiyel iş birliği, çatışmanın çözümü için önemli bir seçenek olabilir.

Yazar
EDİTÖR

Aksiyon Haber Ajansı