DOLAR
42,88 -0,02%
EURO
50,49 -0,01%
ALTIN
6.251,62 -0,1%
BITCOIN
3.754.532,81 0,18%

DİSİDER Başkanı Akbaş: Son çeyrekte olumlu sinyaller; 2026'da 'Terörsüz Türkiye' etkileri bekleniyor

DİSİDER Başkanı Şeyhmus Akbaş, son çeyrekte olumlu ekonomik sinyaller aldıklarını; 2025'te finansal erişimin sorun olduğunu, 2026'da Terörsüz Türkiye yansımalarının artacağını belirtti.

Yayın Tarihi: 27.12.2025 09:44
Güncelleme Tarihi: 27.12.2025 09:58

DİSİDER Başkanı Akbaş: Son çeyrekte olumlu sinyaller; 2026'da 'Terörsüz Türkiye' etkileri bekleniyor

DİSİDER Başkanı Akbaş: Son çeyrekte olumlu sinyaller, 2026'da etkiler bekleniyor

Akbaş'ın değerlendirmesi ve iş dünyasının öncelikleri

Diyarbakır Sanayici ve İş İnsanları Derneği (DİSİDER) Yönetim Kurulu Başkanı Şeyhmus Akbaş, dünyada daralan ticaretin ülkemizi de etkilediğini vurgulayarak, bu dönemde bölgesel ve ulusal ölçekte bazı olumlu gelişmeler gözlemlediklerini söyledi.

Akbaş, küresel koşulların zorluğuna rağmen "özellikle son çeyrekte bazı güzel ve olumlu sinyaller aldık" ifadesini kullanırken, enflasyon ve faiz cephesindeki gelişmelerin memnuniyet verici olduğunu belirtti. Başkanın sözleri şu şekilde devam etti: "Enflasyonun gerekli şekilde daha düşük seviyelere ilerlemesi, faiz oranlarının Merkez Bankası’nın belirlediği doğrultuda düşmesi bizi ayrıca sevindirdi."

2025 yılına ilişkin değerlendirmesinde iş dünyasının hedeflerinin yüksek olduğunu, hedeflere tamamen ulaşamasa da toplumsal sorumluluk bilinciyle üretimi artırma ve ayakta kalma çabasının sürdüğünü aktardı. Akbaş, sanayicilerin bu süreçte "ciddi bir özveriyle gayret gösterdiklerini" söyledi ve sürecin zorlayıcı olduğunu yineledi.

2025'te öne çıkan zorluklar

Akbaş, 2025 yılında sanayicilerin en fazla zorlandığı konunun finansal erişim olduğunu vurguladı. Hedeflerin yüksek tutulduğunu, bazı hedeflerin gerisinde kalınmış olsa da umudun korunarak üretim ve çalışmaların sürdürüleceğini belirtti: "Yolumuza devam edeceğiz, üretmeye devam edeceğiz."

2026 beklentileri ve talepler

Başkan, 2026'da öncelikle "Terörsüz Türkiye" sürecinin ülke gündeminden tamamen çıkmasını ve artık anılmamasını istediklerini söyledi: "Bu çok önemli, önümüzü çok açacaktır."

Akbaş ayrıca hükümetten beklentilerini şöyle özetledi: yeni teşvikler ve imkanlar, özellikle finansal erişim konusunda kolaylıklar ve bazı yapılandırmalarla topyekûn bir seferberlik ilan edilmesi. Bu adımların, özellikle genç nüfus ve var olan beşeri sermaye dikkate alındığında, ekonomik üretkenliği artıracağını savundu.

Son olarak Akbaş, sanayicilere, üreticilere ve emeği geçen tüm üyelere teşekkür ederek 2026 yılının "mutluluk, bereket, huzur ve barış" getirmesini diledi ve toplumun birlikte yeni bir hikâye yazma ihtiyacına dikkat çekti.

Not: Haber, DİSİDER Başkanı Şeyhmus Akbaş'ın yaptığı açıklamalara dayanmaktadır.

DİYARBAKIR SANAYİCİ VE İŞ İNSANLARI DERNEĞİ (DİSİDER) YÖNETİM KURULU BAŞKANI ŞEYHMUS...

DİYARBAKIR SANAYİCİ VE İŞ İNSANLARI DERNEĞİ (DİSİDER) YÖNETİM KURULU BAŞKANI ŞEYHMUS AKBAŞ

Yazar
EDİTÖR

Esra Şimşek

Ben Esra Şimşek, 27 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Finans kategorisinde makro ekonomi ve bankacılık sektörünü analiz ediyorum. Hasan'ın aksine ben daha ciddi, kurumsal ve tamamen verilere dayalı bir yazı stiline sahibim. Piyasa analizleri benim işim.