Dilek Yarımadası Milli Parkı'nda yangın riskini azaltma çalışmaları sürüyor
Aydın'ın Kuşadası ilçesindeki Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı'nda, ana yol kenarlarında biriken kuru dal, yaprak ve iğne yaprakları düzenli olarak temizlenerek orman yangınlarına karşı önleyici tedbirler uygulanıyor. Çalışmaları Milli Park Müdürlüğü ekipleri yürütüyor ve park, 7/24 kameralar ile izleniyor.
Çalışmaların kapsamı ve uygulama yöntemi
Milli Park Müdürlüğü ekipleri, özellikle yol kenarlarında biriken yanıcı bitki örtüsünü toplayarak yangın riskini azaltmayı hedefliyor. Ağaç yoğunluğunun fazla olduğu alanlarda biriken kuru iğne yaprakları ve dallar toplanarak güvenli alanlar oluşturuluyor ve park içinde yangına elverişli malzeme birikiminin önüne geçiliyor.
Ziyaretçi bilgilendirme ve denetim
Park yetkilileri, parka gelen ziyaretçileri sık sık kurallar konusunda bilgilendiriyor; kurallara uymayan ziyaretçilere yönelik uygulamaların olduğu, gerektiğinde ekiplerin müdahale ettiği belirtiliyor.
Parktan yapılan açıklama: "Milli Park Müdürlüğümüzce orman yangını riskini en aza indirmek için ana yol kenarında biriken kuru dal ve yaprak örtüsü temizliği çalışmalarımız düzenli olarak devam etmektedir"
Önleyici adımların hedefi
Bu uygulama, parktaki yanıcı materyalin azaltılması yoluyla yangınların çıkış ve yayılma riskini düşürmeyi amaçlıyor. Milli Park Müdürlüğü, çalışmaların sürdürüleceğini ve ziyaretçilerin kurallara uymasının önemini vurguluyor.
YABAN HAYATININ SON SIĞINAĞI KONUMUNDA BULUNAN DİLEK YARIMADASI MİLLİ PARKI’NDA YANGINLARA KARŞI ÖNLEYİCİ TEDBİRLER ALINMAYA DEVAM EDERKEN, EKİPLER YANGIN RİSKİNİ AZALTMAK İÇİN ANA YOL KENARLARINDA BİRİKEN KURU DAL VE YAPRAKLARI TEMİZLEDİ.