Didim açıklarında 29 düzensiz göçmen kurtarıldı
Aydın’ın Didim ilçesi açıklarında yürütülen müdahalede, denizde ve karada toplam 29 düzensiz göçmen güvenlik güçleri tarafından ele geçirildi.
Olayın ayrıntıları
Sahil Güvenlik Komutanlığı koordinesinde yapılan çalışmada ekipler, Didim açıklarında içinde düzensiz göçmenlerin bulunduğu bir lastik bottan 6 kişinin denize düştüğü ve yardım talebinde bulunduğu bilgisine ulaştı. Bölgeye sevk edilen Sahil Güvenlik Botları kısa sürede belirlenen koordinatlara ulaşarak deniz yüzeyinde tespit edilen 6 düzensiz göçmeni kurtardı.
Olayla bağlantılı olarak karada yapılan takipte ise tespit edilen 6’sı çocuk olmak üzere 23 düzensiz göçmen daha yakalandı.
İşlem ve teslim
Kurtarılan ve yakalanan düzensiz göçmenlere gerekli sağlık kontrolleri uygulandı. Tüm düzensiz göçmenler, işlemlerin ardından Düzensiz Göçmen Ön Kabul ve Sevk Merkezi’e (GÖKSEM) teslim edildi.
Değerlendirme
Sahil Güvenlik Komutanlığı tarafından yapılan açıklamada, bu müdahalenin düzensiz göçle mücadele kapsamında yürütülen aralıksız çalışmanın bir parçası olduğu belirtildi.
AYDIN'IN DİDİM İLÇESİ AÇIKLARINDA LASTİK BOT İÇERİSİNDEN DENİZE DÜŞEN 6 DÜZENSİZ GÖÇMEN SAHİL GÜVENLİK KOMUTANLIĞI EKİPLERİNCE KURTARILIRKEN, ÇALIŞMALARDA AYRICA 6'SI ÇOCUK 23 DÜZENSİZ GÖÇMEN DE YAKALANDI.