Dicle Üniversitesi Polikliniklerindeki yangın itfaiye tarafından büyümeden söndürüldü

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Polikliniklerinde çıkan yangını erken müdahale ile kontrol altına alarak söndürdü.

Yayın Tarihi: 05.01.2026 15:51
Güncelleme Tarihi: 05.01.2026 15:51

Dicle Üniversitesi Polikliniklerindeki yangın itfaiye tarafından büyümeden söndürüldü

Dicle Üniversitesi Polikliniklerinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Polikliniklerinde meydana gelen yangına ulaşan ihbar üzerine hızlı müdahalede bulundu ve yangını büyümeden kontrol altına alarak söndürdü.

Müdahale ve tahliye

Olay yerine intikal eden ekipler, binanın neredeyse tüm katlarında yoğun dumanla karşılaştı. Güvenlik amacıyla bina içinde bulunan vatandaşlar tahliye edilirken, itfaiye ekipleri tarafından tüm katlarda detaylı kontroller gerçekleştirildi. Erken ve etkili müdahale sayesinde yangının yayılmasının önüne geçildi.

Teknik inceleme ve değerlendirme

Yapılan ilk incelemede yangının; binanın içindeki elektrik şaftında bulunan kablolardan başladığı tespit edildi. Yangın mahallinde yapılan teknik incelemelerde, kablolar ve bağlantı ekipmanlarında aşırı ısınmaya bağlı karbonlaşma ve ark izleri gözlemlendi. İtfaiye ve teknik ekiplerin ortak değerlendirmesinde, yangının ana kaynağının yapının mevcut elektrik tesisatının ekonomik ve teknik ömrünü tamamlamış olması olduğu belirtildi.

Olumsuzlukların giderilmesinin ardından olay yeri incelemesi tamamlandı ve bina görevlilere teslim edildi.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE EKİPLERİNİN ERKEN VE HIZLI MÜDAHALESİYLE DİCLE...

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE EKİPLERİNİN ERKEN VE HIZLI MÜDAHALESİYLE DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ POLİKLİNİKLERİNDE ÇIKAN YANGIN, BÜYÜMEDEN KONTROL ALTINA ALINDI.

DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE EKİPLERİNİN ERKEN VE HIZLI MÜDAHALESİYLE DİCLE...

Yazar
EDİTÖR

Meryem Özdemir

Ben Meryem Özdemir, 24 yaşındayım, Bursa'dan çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem'deyim ama spesifik olarak eğitim ve sağlık politikalarındaki güncel gelişmelere odaklanıyorum. Öğrenmeye açık, meraklı ve enerjik bir yapım var.