Dicle Üniversitesi Polikliniklerinde çıkan yangın itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri, Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Polikliniklerinde meydana gelen yangına ulaşan ihbar üzerine hızlı müdahalede bulundu ve yangını büyümeden kontrol altına alarak söndürdü.
Müdahale ve tahliye
Olay yerine intikal eden ekipler, binanın neredeyse tüm katlarında yoğun dumanla karşılaştı. Güvenlik amacıyla bina içinde bulunan vatandaşlar tahliye edilirken, itfaiye ekipleri tarafından tüm katlarda detaylı kontroller gerçekleştirildi. Erken ve etkili müdahale sayesinde yangının yayılmasının önüne geçildi.
Teknik inceleme ve değerlendirme
Yapılan ilk incelemede yangının; binanın içindeki elektrik şaftında bulunan kablolardan başladığı tespit edildi. Yangın mahallinde yapılan teknik incelemelerde, kablolar ve bağlantı ekipmanlarında aşırı ısınmaya bağlı karbonlaşma ve ark izleri gözlemlendi. İtfaiye ve teknik ekiplerin ortak değerlendirmesinde, yangının ana kaynağının yapının mevcut elektrik tesisatının ekonomik ve teknik ömrünü tamamlamış olması olduğu belirtildi.
Olumsuzlukların giderilmesinin ardından olay yeri incelemesi tamamlandı ve bina görevlilere teslim edildi.
DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ İTFAİYE EKİPLERİNİN ERKEN VE HIZLI MÜDAHALESİYLE DİCLE ÜNİVERSİTESİ TIP FAKÜLTESİ POLİKLİNİKLERİNDE ÇIKAN YANGIN, BÜYÜMEDEN KONTROL ALTINA ALINDI.