Dicle'de 8 aylık narkotik çalışmasının sonuçları
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, 1 Ocak 2026 ile 31 Ağustos 2026 tarihleri arasındaki uyuşturucu ile mücadele çalışmaları açıklandı. Kaymakamlık tarafından yapılan duyuruda, yürütülen denetimler ve operasyonlar sonucunda toplam 9 kilo 20 gram esrar ile 5 bin 967 kök kenevir/skunk maddesi ele geçirildiği belirtildi.
operasyonlar ve adli süreç:
Açıklamaya göre ilçe genelinde uyuşturucu madde imal, kullanım ve ticaretine yönelik 11 operasyon gerçekleştirildi. Bu dönemde kayıt altına alınan uyuşturucu suçlarına ilişkin 33 olay tespit edildi. Operasyonlar sonucunda 4 şüpheli tutuklandı, ayrıca 30 şüpheli adli kontrolle serbest bırakıldı.
Ele geçirilen maddeler ve operasyon sayıları, kolluk güçlerinin hedefe yönelik çalışmasının bir göstergesi olarak sunuldu. Kaymakamlık verilerinde hem açık alanda hem de farklı noktalarda sürdürülen çalışmalara vurgu yapıldı.
kaymakamlığın çağrısı ve toplumun rolü:
Kurum açıklamasında, uyuşturucu satıcılarının gençleri ve toplum sağlığını zehirlemesine “asla izin verilmeyeceği” vurgulandı. Vatandaşlara, şüpheli durumları gördükleri anda 112 acil çağrı merkezini arayarak bildirmeleri çağrısında bulunuldu.
Açıklamada, bir uyuşturucu satıcısının yakalanmasının hem satıcının daha fazla zarar görmesinin önüne geçeceği hem de diğer gençlerin zehirlenme riskinin azaltılacağı ifade edildi. Kaymakamlık, ister kamu görevlisi ister sıradan vatandaş olsun herkesin, bildiği veya gördüğü uyuşturucu ticareti faaliyetlerini derhal emniyet güçlerine bildirmesini istedi.
Yetkililer, yapılan operasyonların kamu ve toplum düzeninin korunması, gençlerin geleceğinin korunması hedefleri doğrultusunda sürdürüleceğini belirtti.
DİCLE HÜKÜMET KONAĞI (ARŞİV)