Dicle'de TÜBİTAK 4006–B Bilim Fuarı ziyaretçilerin ilgisini çekti
Diyarbakır'ın Dicle ilçesinde, Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu'nda düzenlenen TÜBİTAK 4006–B Bilim Fuarı 14-15 Mayıs tarihlerinde ziyaretçileri ağırladı. Etkinlik, yerel öğrenci projelerinin sergilenmesine zemin hazırladı.
Proje sergisi ve katılımcılar
Fuar kapsamında 5 tasarım ve 5 inceleme olmak üzere toplam 10 proje sergilendi. Organizasyonda 5 danışman öğretmen ile 12 öğrenci görev aldı. Projeler arasında "Hayatımızda Algoritma", atıklardan geri dönüşüm ve eğlenerek yabancı dil öğrenme temalı çalışmalar yer aldı.
Programa katılan Dicle Kaymakamı Mustafa Atış, fuardaki stantları gezerek projeler hakkında öğrencilerden bilgi aldı ve çalışmaların gelişimine ilişkin notlar paylaştı.
Okul yönetiminin değerlendirmesi
Şehit Bilal Dicle Anadolu İmam Hatip Lisesi Fen ve Sosyal Bilimler Proje Okulu Müdürü Burhan Akalp etkinlikle ilgili olarak, "Okul yönetimi olarak temel gayemiz, araştıran, sorgulayan ve çevresindeki sorunlara bilimsel yöntemlerle çözüm üretebilen bir nesil yetiştirmektir. TÜBİTAK’ın sunduğu bu imkânlar, öğrencilerimizin özgüvenlerini artırmakta ve onları yarının bilim insanları olma yolunda cesaretlendirmektedir. Bu anlamlı organizasyonun mutfağında yer alan, aylar süren hazırlık sürecinde öğrencilerimize rehberlik eden kıymetli öğretmenlerimize, azimle çalışan tüm öğrencilerimize ve desteklerini esirgemeyen velilerimize teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Etkinliğe katılanlar
Etkinlikte ayrıca İlçe Milli Eğitim Müdürü Cihan Selçuk, Dicle İlçe Müftü Vekili Abdurrahman Alas, proje yürütücüsü Hilal Yüksel, birçok kurum amiri, danışman öğretmenler, öğrenciler ve veliler yer aldı.
Fuar, yerel düzeyde öğrencilerin proje üretme ve sunma yetkinliklerini sergilemeleri için bir platform sağlarken, okul yönetimi ve katılımcıların değerlendirmeleri geleceğe yönelik benzer etkinliklerin önemine işaret etti.
DİYARBAKIR’IN DİCLE İLÇESİNDE YETENEKLİ ÖĞRENCİLER, BİLGİLERİYLE ÖĞRETMENLERİ EŞLİĞİNDE HAZIRLADIKLARI PROJELERİ TÜBİTAK 4006 – B BİLİM FUARINDA SERGİLEDİ.