Bist 100
10.739,57 0%
DOLAR
32,21 0,1%
EURO
35,02 0,04%
ALTIN
2.502,05 0,17%

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalan haberlere karşı savaşıyor

İletişim Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, yalan haberlerin peşini bırakmıyor. Ulusal ve uluslararası alanda yayılan asılsız iddiaları tek tek ortaya çıkaran merkez, toplumu doğru bilgilendirmek için çalışıyor.

Yayın Tarihi: 23.12.2023 14:07
Güncelleme Tarihi: 23.12.2023 14:07

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi yalan haberlere karşı savaşıyor

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, kurulduğu günden bu yana 1600’den fazla yalan haberi tespit ederek, gerçeği belgeleriyle birlikte kamuoyuyla paylaştı. Uzman gazeteciler ve akademisyenlerden oluşan ekip, 7/24 esasına göre hem Türkiye’de hem de dünyada dezenformasyonla mücadele ediyor.

Merkezin Kıdemli Uzmanı Mehmet Cihat Ağaç, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın küresel ölçekte başlattığı hakikat mücadelesinin, İletişim Başkanı Fahrettin Altun’un direktifleri doğrultusunda hayata geçirildiğini söyledi. Ağaç, “Organize dezenformasyonlarla, yalan kampanyalarla mücadele ediyoruz. Ortaya atılan iddialara karşı sürekli takip halindeyiz.” dedi.

İSRAİL’İN YALANLARINA DUR DENİLDİ

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, İsrail’in Gazze’ye yönelik katliamını meşrulaştırmak için kullandığı yalan haberleri de boşa çıkardı. 7 Ekim’den bu yana 150’den fazla İsrail yalanını tespit eden merkez, kurgulanmış görüntüleri ve yapay zeka ile oluşturulmuş fotoğrafları belgeleriyle birlikte deşifre etti.

Ağaç, “İsrail, algoritmalar kullanarak, dünya kamuoyunu birçok farklı dilde manipüle etmeye çalıştı. Katliamı meşru göstermeye çalıştı. Biz de bunlara karşı gerçeği ortaya koyduk.” diye konuştu.

TOPLUM DEZENFORMASYONLA MÜCADELEYE KATILIYOR

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, sadece yalan haberleri doğrulamakla kalmıyor, aynı zamanda dezenformasyonun önlenmesi için de çalışmalar yürütüyor. Kamu kurumlarına ve okullara eğitimler veren merkez, dezenformasyon bildirim sistemi ile de toplumun desteğini alıyor.

Bugüne kadar 104 dezenformasyon bülteni yayımlayan merkez, her alanda dezenformasyonun önüne geçmek ve doğru bilgiye ulaşmak için çalışmalarına devam ediyor.