Bist 100
10.343,31 2%
DOLAR
32,69 0,13%
EURO
35,16 0,04%
ALTIN
2.436,27 0,03%

Devlet desteği ile bayram öncesi aya yolculuk! TCKN ile her gidene ödenecek

Devlet desteklerinin ardı arkası kesilmiyor. Bu kapsamda TCKN ile başvurulması durumunda bayram öncesinde çeşitli destekler sağlanıyor.

Yayın Tarihi: 03.04.2024 15:08
Güncelleme Tarihi: 03.04.2024 15:08

Devlet desteği ile bayram öncesi aya yolculuk! TCKN ile her gidene ödenecek

2024 yılı içerisinde de devlet tarafından sağlanan desteklerin ardı arkası kesilmiyor. Toplum tarafından dezavantajlı kesime olan destekler devam ederken gün gün yeni kalem ödemeler de ekleniyor. Maddi imkanları kısıtlı olan ve alım gücü oldukça düşük olan bireye özel olarak sağlanan destekler hane yardımı olarak başvurulara açılıyor. Devlet veya çeşitli kurumlar tarafından hane yardımı olarak nakit, fatura desteği ya da koli yardımı gibi destekler sağlanıyor. İhtiyaç sahibi hanelerin kira, gıda, giyim, ısınma gibi ihtiyaçları karşılanabiliyor. Dar gelirliye umut ışığı olan bu destekler, özellikle de toplum tarafından eşitliğin sağlanması adına sağlanıyor. 

KİMLER HANE YARDIMI ALABİLİR

Bakanlık tarafından belirlenen dar gelirli kesim, haneye giren maaşın kişi başına düşen tutarının 3'te birinden az olması olarak belirtilmiş bulunmaktadır.Herhangi bir sosyal sigortası bulunmayan, çocuğu olan hanelere bu kapsamda ayrıcalıklar sağlanmaktadır. 

tll

Muhatçalık sınırının altında yaşayan, hanede engelli bireyi bulunan, dul kalan kadınlar, şehit ve gazi yakınları, malılen emekli olan gibi çeşitli kesimdeki bireyle bu yardımlardan faydalanabilmektedir. 

HANE YARDIMI BAŞVURUSU YAPMA

Özellikle de bayrama sayılı günler kala hanelere sağlanan destekler dar gelirli birey tarafından merakla araştırılıyor. Herhangi bir sosyal detekten faydalanmayan birey, bu kapsamda yeni destekleri merakla araştırıyor.  Devletin sağladığı destekler için başvurular Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığı ile tamamlanabilmekte iken belediyeler tarafından sağlanan destekler için de başvuru adresi kaymakamlıklar olarak biliniyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü tarafından da çeşitli destekler sağlanırken, başvurular resmi internet sitesi üzerinde ya da vakıf binalarına gidilerek tamamlanabiliyor. 

zam

HANE YARDIMI İÇİN İSTENEN BELGELER

İhtiyaca göre şekillenen hane yardımından faydalanmak için kimlik belgesi, ikamet belgesi, mutharlıktan alınan dar gelirli belgesi, gelir belgesi, kira kontratı ya da bireyin adına olan faturalar gibi belgeler istenebilmektedir. 

Hane yardımları bireyin gelirine göre şekillenirken, hanede yaşayan birey sayısına göre de tutar arttırılmaktadır. Geri ödemesiz olarak sağlanan bu destekte yardım devamlılığı için istenen şartların devam durumluluğu vardır. İhtiyaç sahibi hanelerin ihtyiacına göre şekillenen destek ödemeleri ile birlikte, toplum tarafından eşitlik sağlanması hedeflenmektedir. 

İhtiyaç sahibi ailelere el uzatan, toplumda dayanışma ve merhameti pekiştiren bu adımlar ile birlikte sosyal adalet sağlanması hedeflenmektedir.