Dereköy'de yaşananlar:
Samsun’un 19 Mayıs ilçesinde, Dereköy mevkisinde denize giren dört kişi kısa aralıklarla akıntıya kapıldı. Önce Mustafa C. (31) ile Arzu C. (30) akıntıya kapıldı; çevredekilerin müdahalesiyle sudan çıkarılan çiftin sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. İki kişi kontrol amaçlı ambulansla OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi.
Bölgedeki ikinci olayda ise denizde bulunan Taha Ç.(8) ile İbrahim Ç. (45) akıntıya kapıldı. Sudan çıkarılan Taha Ç.'nin durumu iyi olarak kaydedilirken, İbrahim Çakmak’ın durumu kritik olduğu belirtildi. Her iki kişi de ambulansla OMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi'ne götürüldü.
Müdahale ve tanık anlatımı:
Olay sırasında Niğde'den tatile gelen ve kurtarma müdahalesinde bulunduğunu söyleyen Atilla Özbek, yaşanan üçüncü vakada kendilerinin de suya girdiğini anlattı. Özbek, "Ben sahilde oturuyordum, denize bakıyordum. Bu üçüncü vaka. İkisini kurtardık, bir şeyleri yoktu. Diğeri suda çok kalmıştı. 5-6 kişi girdik. Önce çocuğu kurtardık, sonra adamı kurtardık. Adamı çıkardığımızda mosmordu" dedi.
Balıkçılardan ve belediyeden uyarı:
Bölgede balıkçılık yapan Mustafa Demir ise Dereköy açıklarındaki akıntıya dikkat çekerek vatandaşları uyardı. Demir, "Denizin dibinde akıntı var, bunu dışarıdan gelen insanlar fark edemiyor. Onları anlatıyoruz ama bize bağırıyorlar, bizi de dinlemiyorlar. Hava estiği zaman bu Dereköy’de kayaların dibine yaklaşmayacaksın. Denizin dibinde akıntı var, bildiğimiz akıntı. Ağustosun 10’undan sonra lütfen Dereköy’e denize girmeye gelmesinler. Yüzmesini bilen gelsin, bilmeyen gelmesin kardeşim. Biz buranın çocuğuyuz, buranın ne olduğunu iyi biliyoruz" diye konuştu.
Ayrıca, olayların yaşandığı noktada Samsun Büyükşehir Belediyesi tarafından asılan uyarı tabelasında şu ifadelerin yer aldığı görüldü: "Dikkat! Çeken akıntı boğulma ve ölüm tehlikesi. Yüzme şampiyonlarının bile çeken akıntıdan kurtulamayacaklarını unutmamalıdır".
SAMSUN’UN 19 MAYIS İLÇESİ DEREKÖY MEVKİSİNDE DENİZE GİREN 4 KİŞİ, KISA ARALIKLARLA BOĞULMA TEHLİKESİ GEÇİRDİ. SUDAN ÇIKARILAN 4 KİŞİ, AMBULANSLARLA HASTANEYE KALDIRILDI.