Depremzedelerden Baykar konutlarına tam not

Baykar tarafından Adıyaman Örenli Mahallesi'nde inşa edilen 349 konutta yaklaşık 2 yıldır yaşayan depremzedeler, konutların güvenli ve dayanıklı yapısından memnun olduklarını dile getirdi.

Yayın Tarihi: 15.07.2026 14:47
Güncelleme Tarihi: 15.07.2026 14:47

Depremzedelerden Baykar konutlarına tam not

Baykar konutlarında iki yıllık değerlendirme

Türkiye'nin savunma sanayii şirketlerinden Baykar tarafından, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremleri2 yıldır süren yerleşim deneyimlerini paylaştı. Baykar'ın deprem bölgesinde yapımını üstlendiği bin 12 konuttan Adıyaman'ın Örenli Mahallesi'nde bulunan 349 konutta yaşayan vatandaşlar, konutlardan duydukları memnuniyeti vurguladı.

Güvenlik, sağlamlık ve günlük yaşam

Depremzedeler, konutların güvenli ve dayanıklı yapısının kendilerine huzur verdiğini ifade etti. Yaklaşık iki yıllık süreçte bölgede meydana gelen artçı sarsıntılara rağmen evlerde herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını, bu nedenle kendilerini her zaman güvende hissettiklerini belirttiler. Bu değerlendirme, konutların hem inşaat kalitesi hem de yapı güvenliği açısından hak sahipleri tarafından olumlu bulunduğunu gösteriyor.

Planlama, yaşam alanı ve teşekkür

Vatandaşlar, yaşam alanlarının planlanması ile konutların sağlamlığı başta olmak üzere çeşitli açılardan memnuniyetlerini dile getirdi. Konutlarda oturanlar, yapım sürecine katkı sunan Baykar yetkilileri ve emeği geçen herkese teşekkür etti. Bu teşekkür, afet sonrası iyileşme sürecinde uygun barınma çözümlerinin önemine işaret ediyor.

Sonuç olarak, Örenli Mahallesi'ndeki depremzedelerin değerlendirmeleri, Baykar tarafından üstlenilen konut projesinin kullanıcılar nezdinde başarılı bulunduğunu ve sağlanan konutların beklenen güvenlik ve konforu sunduğunu ortaya koyuyor.

TÜRKİYE'NİN SAVUNMA SANAYİİ ŞİRKETLERİNDEN BAYKAR TARAFINDAN KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 6 ŞUBAT...

TÜRKİYE'NİN SAVUNMA SANAYİİ ŞİRKETLERİNDEN BAYKAR TARAFINDAN KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 6 ŞUBAT DEPREMLERİNİN ARDINDAN ADIYAMAN'DA İNŞA EDİLEN DEPREM KONUTLARI.

TÜRKİYE'NİN SAVUNMA SANAYİİ ŞİRKETLERİNDEN BAYKAR TARAFINDAN KAHRAMANMARAŞ MERKEZLİ 6 ŞUBAT...

Yazar
EDİTÖR

Mustafa Şahin

Adım Mustafa Şahin, 33 yaşındayım. İstanbul'da yaşıyorum. aksiyon.com.tr'de Gündem editörüyüm, uzmanlık alanım güvenlik ve savunma politikaları. Ciddi ve disiplinli biriyim. Okuyucularımıza derinlemesine analizler ve özel dosyalar hazırlamayı seviyorum.