Deprem sonrası Bintaş Mahallesi'ni istila eden salyangozlar yaşamı zorlaştırdı

Hatay'ın Hassa ilçesi Bintaş Mahallesi'nde deprem sonrası artan salyangoz istilası evleri ve sebze bahçelerini sardı; ilaç ve tuz etkisiz kaldı.

Yayın Tarihi: 19.10.2026 08:57
Güncelleme Tarihi: 19.10.2026 09:27

Deprem sonrası Bintaş Mahallesi'ni istila eden salyangozlar yaşamı zorlaştırdı

Salyangozlar Bintaş Mahallesi'nde yaşamı zorlaştırdı

Hatay'ın Hassa ilçesi Bintaş Mahallesi'nde depremden sonra salyangozların yoğun biçimde görülmesi, mahalledeki gündelik yaşamı ve tarımsal üretimi olumsuz etkiledi. Mahallede yaklaşık 8 evi istila eden salyangozlar; evlerin içine kadar giriyor ve sebze bahçelerini sarıyor.

mahalledeki durum:

Sakinler, ekili marul ve diğer sebzelerin salyangozlar nedeniyle büyük zarar gördüğünü, ürünlerin zaman zaman yenemez hale geldiğini bildiriyor. Sokak ve bahçelerdeki yoğunluk, hem hijyen hem de ürün kaybı açısından ciddi sıkıntı yaratıyor.

vatandaşların uyguladığı yöntemler:

Mahalle halkı ilaç, tuz ve kükürt gibi yöntemleri denese de etkilerin kısa süreli olduğu aktarılıyor. Ahmet Çalışır, uygulanan ilacın etkisinin 1 gün sürdüğünü ve ertesi gün istilanın tekrar başladığını söyleyerek 'Biz bunlardan çok rahatsız. Sebze ekiyoruz, yiyemiyoruz ve bahçemizi sarıyor. Evimizin içerisine kadar giriyor. İlaç attık, tuz attık ve kükürt attık çözüm bulamadık.' dedi.

Vatandaşlar, kalıcı ve etkili bir çözüm için yetkililerin müdahalesini talep ediyor; mahalle sakinleri uygun bir müdahale sağlanması halinde memnuniyet ve minnet duyacaklarını belirtiyorlar.

AHMET ÇALIŞIR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

AHMET ÇALIŞIR AÇIKLAMALARDA BULUNDU

Yazar
EDİTÖR

Fatma Öztürk

Merhaba, ben Fatma Öztürk. 26 yaşındayım, İzmir. aksiyon.com.tr Gündem için yerel yönetimler ve şehir haberlerini takip ediyorum. Benim önceliğim insan hikayeleri ve toplumsal sorunlar. Vatandaşın sesini duyurmayı seviyorum, empati yeteneğimin yüksek olduğunu söylerler.