Depo olarak kullanılan işyeri Antalya'da yandı, dumanlar gökyüzünü kapladı

Kepez Altınova'da depo olarak kullanılan işyerinde çıkan yangın bitişikteki işyerlerine sıçradı; ekipler yaklaşık 1,5 saatte yangını kontrol altına aldı.

Yayın Tarihi: 13.07.2026 09:57
Güncelleme Tarihi: 13.07.2026 09:57

Depo olarak kullanılan işyeri Antalya'da yandı, dumanlar gökyüzünü kapladı

Depo olarak kullanılan işyeri Antalya'da yandı, dumanlar gökyüzünü kapladı

olay yeri ve müdahale

Yangın, saat 15.00 sıralarında Kepez ilçesi Altınova Düden Mahallesi Antalya Caddesi üzerinde bulunan depo olarak kullanılan bir işyerinde meydana geldi.

Edinilen bilgiye göre, henüz bilinmeyen bir nedenle birbirine bitişik durumdaki işyerlerinden birinde yangın çıktı. Depo olarak kullanılan işyerinde başlayan alevler hızla büyüdü ve yandaki işyerlerine sıçradı; dumanlar çevreyi etkileyerek gökyüzünü kapladı.

müdahale ve zarar

Çevredeki vatandaşların durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirmesi üzerine olay yerine polis, itfaiye, AFAD ve sağlık ekipleri sevk edildi. Kepez Belediyesi'ne ait arazöz ile Antalya Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı ekipleri kısa sürede adrese ulaştı.

İtfaiye ekipleri ve vatandaşlar dört koldan müdahale etti; ekiplerin yaklaşık 1,5 saat süren çalışmasıyla yangın kontrol altına alındı. Müdahale sonrasında yanan işyerlerinde soğutma çalışmaları yapıldı.

Yangında 1 işyeri tamamen yanmış, 3 işyeri ise büyük çapta hasar gördü.

görgü tanıklarının ifadeleri

Müdahale eden vatandaşlardan Serkan Özdemir, "Dumanı gördük geldik. Bayağı bir büyüktü, neden çıktı bilmiyoruz. Her yer duman altı oldu" dedi.

Bir başka vatandaş ise, "Bir baktık burada alev almaya başladı. İçerde malzemeler vardı, onları boşalttık odaya soktuk. Baktık alev iyice yaklaşıyor, motorları falan çektik. 10 tane falan araba vardı hepsini çektik" ifadelerini kullandı.

Depo olarak kullanılan işyeri yandı, dumanlar gökyüzünü kapladı

Depo olarak kullanılan işyeri yandı, dumanlar gökyüzünü kapladı

Yazar
EDİTÖR

Ahmet Demir

Ben Ahmet Demir, 30 yaşındayım, İstanbul. aksiyon.com.tr Gündem ekibinin 'son dakika' uzmanıyım diyebilirsiniz. Kriz anları benim işim. En stresli anlarda soğukkanlılığımı korurum ve en hızlı, en doğru bilgiyi almak için uğraşırım. Pratik çözümler benden sorulur.