Denizli ulaşımında mağduriyet: vatandaşın sesi duyulsun

Muhammet Subaşıoğlu, aktarma merkezi uygulamaları ve sık değişen güzergahların Denizlilileri mağdur ettiğini, yetkililerin vatandaşı dinlemesi gerektiğini söyledi.

Yayın Tarihi: 08.10.2026 17:10
Güncelleme Tarihi: 08.10.2026 17:10

Denizli ulaşımında mağduriyet: vatandaşın sesi duyulsun

Denizli'de ulaşım eleştirisi ve saha incelemesi

AK Parti Denizli İl Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, kentte son dönemde devreye alınan aktarma merkezi uygulaması ve sıkça değiştirilen otobüs güzergahlarının vatandaşlarda oluşturduğu mağduriyeti gündeme taşıdı. Subaşıoğlu, duraklarda ve aktarma noktalarında yaptığı dinlemeler sonucu sahadan ciddi şikayetler geldiğini belirtti.

sahadan gelen şikayetler:

Parti teşkilatıyla birlikte sabahın erken saatlerinde duraklarda inceleme yaptıklarını ifade eden Subaşıoğlu, saha izlenimlerinin mevcut ulaşım politikasının şehri rahatlatmak yerine bir çile yumağına dönüştürdüğünü gösterdiğini söyledi. Vatandaşlar otobüs hatlarındaki belirsizlikten, aktarmaların plansızlığından yakınıyor.

Subaşıoğlu, örnekleyerek şunları aktardı: "Denizli halkı her sabah durakta hangi otobüsün nereden geçeceğini tahmin etmeye çalışmak zorunda kalmamalı. Daha önce tek bir araçla kolayca ulaşılabilen noktalara, bugün aktarma adı altında iki-üç araç değiştirilerek gidiliyor." Ayrıca duraklarda uzayan bekleme süreleri ve aktarma merkezlerinde yığılmalar yaşandığını, bunun özellikle yaşlılar, öğrenciler ve çocuklu aileler için katlanılamaz hâl aldığını vurguladı.

yerel yönetime çağrı:

Belediyeciliğin temel amacının vatandaşın günlük hayatını kolaylaştırmak olduğunu hatırlatan Subaşıoğlu, ilgili yerel yönetim ve ulaşım birimlerine acil adım atma çağrısı yaptı. Sağlanan hizmetin eziyete dönüşmemesi gerektiğini belirterek "Vatandaşımızın sesini duymak, onların haklı isyanına çözüm üretmek zorundasınız." dedi.

Subaşıoğlu, masa başında hazırlanan ve "yaptık oldu" anlayışıyla uygulamaya konulan güzergah düzenlemelerinin sahadaki gerçeklikle örtüşmediğini savunarak, "Denizli halkı bu eziyeti hak etmiyor. Denizli'de ulaşım planı yeniden gözden geçirilmeli, vatandaşın doğrudan ve hızlı ulaşım hakkı iade edilmelidir." ifadelerini kullandı.

Son olarak, ulaşım konusunun takipçisi olacaklarını belirten Subaşıoğlu, yetkililere vatandaşın taleplerini kararlı biçimde değerlendirme çağrısı yaptı ve çözüm adımlarının bir an önce atılmasını istedi.

AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI MUHAMMET SUBAŞIOĞLU, KENTTE SON DÖNEMDE DEVREYE ALINAN AKTARMA MERKEZİ...

AK PARTİ DENİZLİ İL BAŞKANI MUHAMMET SUBAŞIOĞLU, KENTTE SON DÖNEMDE DEVREYE ALINAN AKTARMA MERKEZİ UYGULAMASI VE SIKÇA DEĞİŞTİRİLEN OTOBÜS GÜZERGAHLARI NEDENİYLE MAĞDURİYET YAŞAYAN VATANDAŞLARIN SESİ OLMAYA DEVAM EDİYOR.

Yazar
EDİTÖR

Zeynep Kaya

Merhaba, ben Zeynep Kaya. 25 yaşındayım, İzmir'den çalışıyorum. aksiyon.com.tr Gündem kategorisinde veri gazeteciliği yapıyorum. Rakamlar benim işim. Anketlerin, istatistiklerin dilini halkın anlayacağı şekilde haberleştiriyorum. Genelde sessiz ama çok dikkatli bir yapıya sahibim.