seçim heyecanı başladı
Denizli Ticaret Borsası (DTB) üyeleri, 2026-2030 dönemi için Meslek Komitesi ve Meclis Üyeliği seçimleri kapsamında sandık başına gitti. Seçimde, 21 yıldır başkanlık görevini sürdüren İbrahim Tefenlili ile kuruyemiş ticareti sektörünün tanınmış isimlerinden Musa Yılanlınin listeleri yarışıyor.
oy verme düzeni ve takvim:
Oy kullanma işlemi, DTB Hizmet Binası'nda kurulan sandıklarda sabah 09:00da başladı ve akşam 17:00'ye kadar devam edecek. Üyeler bugün Meslek Komitesi ve Meclis üyelerini belirleyecek; bugünkü meclis seçimlerinin tamamlanmasının ardından önümüzdeki günlerde yapılacak ilk oturumda Yönetim Kurulu Başkanı, Yönetim Kurulu Üyeleri, Meclis Başkanı ve Disiplin Kurulu üyelerinin seçimiyle borsa yönetimi netlik kazanacak.
adayların duruşu ve mesajları:
Musa Yılanlı, mavi listeden yarıştıklarını belirterek seçim sürecini demokratik bir hak kullanımı olarak nitelendirdi. Yılanlı, "Borsamızın tabiri caizse bugün düğün günü. Üyelerimizin geleceğimize yön vermesi için çıktığımız bu yolda herkes demokratik haklarını kullanarak sandığa gelecek. Seçim şu ana kadar gayet güzel gidiyor. Seçim kampanyamız dönemi de gayet tatlı geçmişti. Hakkımızda hayırlısı olsun. Borsamızın geleceği için iyi olan, hayırlı olan neyse o olsun" dedi.
Öte yandan, 21 yıldır görevi sürdüren İbrahim Tefenlilinin deneyimi ve yönetim listesi de üyelerin tercihleri arasında bulunuyor. Seçim sürecinin sakin ve düzenli geçtiği, sandık güvenliği ile oy kullanma işlemlerinin planlandığı şekilde yürütüldüğü bildirildi.
Bugünkü oy verme işlemleri tamamlandıktan sonra ortaya çıkan meclis kadrosu, yeni dönemin çalışma programı ve önceliklerinin belirlenmesinde belirleyici olacak. Üyelerin katılım oranı ve meclis dağılımı, ilerleyen süreçte borsanın stratejik yönelimini doğrudan etkileyecek önemli veriler olarak öne çıkıyor.
DENİZLİ TİCARET BORSASI’NDA (DTB) 2026-2030 DÖNEMİNDE GÖREV YAPACAK ORGAN ÜYELERİNİN BELİRLENECEĞİ MESLEK KOMİTESİ VE MECLİS ÜYELİĞİ SEÇİMLERİ BAŞLADI. SEÇİMDE MEVCUT BORSA BAŞKANI İBRAHİM TEFENLİLİ İLE İŞ İNSANI MUSA YILANLI YARIŞIYOR.