DSO başkanı değerlendirdi
Denizli Sanayi Odası (DSO) Yönetim Kurulu Başkanı Selim Kasapoğlu, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından açıklanan 2027-2029 dönemine ilişkin Orta Vadeli Programı'nı üretim ve ihracatı öne çıkaran bir yol haritası olarak değerlendirdiklerini belirtti. Kasapoğlu, açıklanan hedeflerin iş dünyası için olumlu bir çerçeve sunduğunu ve programın sektörel dinamizmi destekleyebileceğini ifade etti.
finansmana erişim ve yatırımın önemi:
Sanayi camiası açısından en kritik konunun yatırımların korunması ve güçlendirilmesi olduğunu vurgulayan Kasapoğlu, uzun süredir devam eden kredi ve girdi maliyeti zorluklarına dikkat çekti. Bu çerçevede "Finansmana erişim kolaylaşmalı" mesajını tekrarlayan başkan, krediye ulaşımın kolaylaştırılmasının yatırım iştahını canlandıracağını ve üretim kapasitesinin sürdürülebilirliğini sağlayacağını söyledi.
Kasapoğlu, ayrıca dış kaynaklı haksız rekabetle mücadele için sektörün korunmasına yönelik adımları desteklediklerini belirtti. Yerli üreticilerin maliyet baskılarını hafifletecek politika ve düzenlemelerin, sanayi kuruluşlarının rekabet gücünü doğrudan etkilediğini ifade etti.
ihracat hedefleri ve uluslararası rekabet:
Denizli'nin dünya pazarlarıyla güçlü bağları olan bir merkez olduğunun altını çizen Kasapoğlu, ilin ihracatçı profilinin desteklenmesinin önemine işaret etti. Kasapoğlu, Türkiye'nin 450 milyar dolarlık dış satım hedefine ulaşılabilmesi için uluslararası alanda firmaların elinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Önümüzdeki üç yıllık dönemde asıl beklentilerinin; mali koşulların iyileşmesi, yatırım ortamının güvence altına alınması ve iş insanlarının yeniden yatırım yapabileceği istikrarlı bir çerçevenin oluşturulması olduğunu vurguladı. Kasapoğlu, bu adımların hem istihdamı artıracağını hem de üretim ve ihracat performansını olumlu etkileyeceğini belirtti.
Sonuç olarak, DSO yönetimi Orta Vadeli Programı'nı genel hatlarıyla desteklerken, finansmana erişimin kolaylaştırılması ve piyasa koşullarının yerli sanayinin lehine düzenlenmesi konularında somut adımlar atılmasını beklediklerini açıkladı.
DENİZLİ SANAYİ ODASI BAŞKANI SELİM KASAPOĞLU