Denizli Helal Expo'da: Gıda ihracatı 130'dan fazla ülkeye ulaştı
DENİZLİ (İHA) – Denizlili ihracatçılar, İstanbul'da düzenlenen Helal Expo Fuarı'na bu yıl üçüncü kez info stant ile katılarak uluslararası paydaşlarla bir araya geldi.
Fuarın küresel önemi
Dünya genelinde helal sertifikalı ürünlere yönelik talebin arttığı dönemde, Helal Expo ticaret heyetleri, satın alma profesyonelleri, üreticiler ve sektör temsilcilerini aynı platformda buluşturarak stratejik bir rol üstleniyor. Fuarda gıda, kozmetik, hijyen, sağlık, tekstil ve ambalaj sektörlerinin önde gelen firmaları yer aldı.
DENİB Başkanı'nın değerlendirmesi
DENİB Başkanı Hüseyin Memişoğlu fuarla ilgili olarak şunları ifade etti: "Helal ürünlere yönelik küresel talebin arttığı bir dönemde Helal Expo, farklı ülkelerden sektör temsilcilerini İstanbul’da bir araya getiren önemli bir platform niteliği taşıyor. Gıda, kozmetik, hijyen ve tekstil gibi çeşitli alanlarda faaliyet gösteren firmaların fuarda yer alması, sektörün geniş bir yelpazede geliştiğini gösteriyor. DENİB olarak info standımız aracılığıyla üyelerimizin tanıtımına katkı sağlamayı, yeni bağlantılar kurmaları için uygun bir ortam oluşturmayı amaçlıyoruz. Fuar boyunca gerçekleştirilen görüşmeler, Denizli ihracat ekosistemi açısından değerli çıktıların elde edilmesine imkan tanıyor. Sektördeki iş birliklerini güçlendirmeye yönelik çalışmalarımızı sürdürüyoruz."
Denizli'nin gıda ihracatındaki durum
Denizli'nin gıda sektörü, 2025 yılı Ocak-Kasım döneminde 530’un üzerinde ürünü 130’dan fazla ülkeye ihraç ederek küresel pazardaki varlığını güçlendirdi. Bu tablo, şehrin üretim kabiliyeti, kalite standartları ve rekabet gücünün uluslararası arenada karşılık bulduğunu gösteriyor.
Fuar katılımlarının önemi
Fuarların ihracat faaliyetleri açısından taşıdığı öneme de değinen Hüseyin Memişoğlu, "Fuar katılımlarını, mevcut pazarlarımızı korumak ve yeni pazarlara erişim sağlamak açısından değerli buluyoruz. Üyelerimizin uluslararası alanda görünürlüğünü artırmak, ticaret hacimlerini geliştirmek ve sektörün güncel dinamiklerine erişim sağlamak için fuar süreçlerinde destek vermeye devam ediyoruz." şeklinde konuştu.
DENİZLİLİ İHRACATÇILAR, İSTANBUL’DA DÜZENLENEN HELAL EXPO FUARI’NA BU YIL ÜÇÜNCÜ KEZ İNFO STANT İLE KATILIM SAĞLAYARAK ULUSLARARASI PAYDAŞLARLA BİR ARAYA GELDİ.